bewaar
Knol­sel­de­rij­huts­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst
Knol­sel­de­rij­huts­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst
bewaar

Knol­sel­de­rij­huts­pot met ve­ge­ta­ri­sche rook­worst

Stampot en rookworst horen bij elkaar. En dat kan tegenwoordig prima een vegarookworst zijn.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

20 g

ongezouten roomboter

3 el

fijne mosterd

500 g

vegetarische rookworst

500 g

hutspotgroenten

15 g

verse peterselie

200 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • pureestamper

Stampot en rookworst horen bij elkaar. En dat kan tegenwoordig prima een vegarookworst zijn.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Pureer met de staafmixer de knolselderij samen met de boter en ⅓ van de mosterd.

2

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de hutspotgroenten in een andere pan in 10 min. gaar en stamp grof met de pureestamper.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de hutspotgroenten met de knolselderij en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Verkruimel de witte kaas erover en serveer met de rookworsten en de rest van de mosterd.