Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

Vanavond doet de oven al het werk!

(3) waardeer
hoofdgerecht Vanavond doet de oven al het werk! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Meng samen met het venkelzaad, de rösti en wortelmix en verdeel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besprenkel met de olie en bak ca. 30 min. onder elkaar in de oven. Wissel halverwege om.
  2. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  3. Neem de bakplaten uit de oven en verdeel de veldsla en cottagecheese in schepjes over de rösti. Leg de eihelften erop, bestrooi met (versgemalen) peper en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 33 2018

Gekruide rösti & wortel met een zachtgekookt eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 4 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl venkelzaad
  • 1000 g gekruide rösti
  • 500 g ovengroente wortelmix

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Meng samen met het venkelzaad, de rösti en wortelmix en verdeel gelijkmatig over 2 met bakpapier beklede bakplaten.

3
3
  • 6 el arachideolie

Besprenkel met de olie en bak ca. 30 min. onder elkaar in de oven. Wissel halverwege om.

4
4
  • 6 eieren

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

5
5
  • 85 g veldsla
  • 200 g cottagecheese

Neem de bakplaten uit de oven en verdeel de veldsla en cottagecheese in schepjes over de rösti. Leg de eihelften erop, bestrooi met (versgemalen) peper en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.