Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

Vanavond doet de oven al het werk!

(9) waardeer
hoofdgerecht Vanavond doet de oven al het werk! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190° C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Meng samen met het venkelzaad, de rösti en wortelmix en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  3. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de veldsla en cottage cheese in schepjes over de rösti. Leg de eihelften erop, bestrooi met (versgemalen) peper en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 33 2018 , Allerhande Box Week 28 2019 , Receptkaart 2019 week 37-38

Gekruide rösti & wortel met een zachtgekookt eitje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de rös­ti & wor­tel met een zacht­ge­kookt ei­tje

1
1

Verwarm de oven voor op 190° C.

2
2
  • 4 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 kg gekruide rösti
  • 600 g ovengroente wortelmix

Meng samen met het venkelzaad, de rösti en wortelmix en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 6 el arachideolie

Besprenkel met de olie en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 6 middelgrote eieren

Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

6
6
  • 85 g veldsla
  • 200 g AH Biologisch cottage cheese

Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de veldsla en cottage cheese in schepjes over de rösti.

7
7

Leg de eihelften erop, bestrooi met (versgemalen) peper en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.