Hu­za­ren­sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

Gebruik eens zoete aardappel voor huzarensalade. Extra veel smaak!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(6) waardeer
hollands bijgerecht Gebruik eens zoete aardappel voor huzarensalade. Extra veel smaak! 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de zoete-aardappelblokjes met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee. Giet af en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Laat de augurkenblokjes uitlekken en vang 1 el vocht (per 4 pers.) op. Meng het vocht met de mayonaise, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng de augurkenblokjes, bieslook en dressing door de aardappelen en tuinerwten.
  4. Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over een schaal. Verdeel de huzarensalade, eiparten en gegrilde beenham erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 41-42

Huzarensalade met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hu­za­ren­sa­la­de met zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 400 g zoete-aardappelblokjes

Kook de zoete-aardappelblokjes met eventueel zout in 7 min. beetgaar.

2
2
  • 200 g diepvries tuinerwten

Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee. Giet af en laat in 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 3 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.

4
4
  • 7½ g verse bieslook

Snijd ondertussen de bieslook fijn.

5
5
  • 115 g augurkenblokjes
  • 3 el Zaanse mayonaise
  • ½ el fijne mosterd

Laat de augurkenblokjes uitlekken en vang 1 el vocht (per 4 pers.) op. Meng het vocht met de mayonaise, mosterd, peper en eventueel zout tot een dressing.

6
6

Meng de augurkenblokjes, bieslook en dressing door de aardappelen en tuinerwten.

7
7
  • 1 kropje babyromainesla

Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over een schaal.

8
8
  • 100 g flinterdunne gegrilde beenham

Verdeel de huzarensalade, eiparten en gegrilde beenham erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.