bewaar
Sinaasappel-kardemom kipstoof
Sinaasappel-kardemom kipstoof
bewaar

Sinaasappel-kardemom kipstoof

Deze stoof pruttelt een halfuur op het vuur en dat proef je.

15 min. bereiden
30 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

arachideolie

1 kg

kipdrumstick

2

aubergines

6

Euroma kardemompeulen

200 g

gewelde abrikozen zonder pit

400 g

tomatenblokjes in blik

1

perssinaasappel

1

kippenbouillontablet

275 g

notenrijst

Deze stoof pruttelt een halfuur op het vuur en dat proef je.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipdrumsticks in 5 min. rondom bruin. Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken. Kneus de kardemom. Snijd de abrikozen in kwarten.

2

Voeg de aubergine, kardemom, abrikozen en tomatenblokjes toe. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil boven de hapjespan en pers de vrucht erbovenuit. Voeg de bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan in 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe door.

3

Kook ondertussen de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kipstoof met de rijst.