Si­naas­ap­pel-kar­de­mom kip­stoof

Deze stoof pruttelt een halfuur op het vuur en dat proef je.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(5) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Deze stoof pruttelt een halfuur op het vuur en dat proef je. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipdrumsticks in 5 min. rondom bruin. Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken. Kneus de kardemom. Snijd de abrikozen in kwarten.
  2. Voeg de aubergine, kardemom, abrikozen en tomatenblokjes toe. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil boven de hapjespan en pers de vrucht erbovenuit. Voeg de bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan in 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe door.
  3. Kook ondertussen de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kipstoof met de rijst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 41-42

Sinaasappel-kardemom kipstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­naas­ap­pel-kar­de­mom kip­stoof

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 1 kg kipdrumstick

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipdrumsticks in 5 min. rondom bruin.

2
2
  • 2 aubergines

Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en snijd in halve plakken.

3
3
  • 6 Euroma kardemompeulen
  • 200 g gewelde abrikozen zonder pit

Kneus de kardemom. Snijd de abrikozen in kwarten.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes in blik

Voeg de aubergine, kardemom, abrikozen en tomatenblokjes toe.

5
5
  • 1 perssinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil boven de hapjespan en pers de vrucht erbovenuit.

6
6
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan in 30 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe door.

7
7
  • 275 g notenrijst

Kook ondertussen de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kipstoof met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.