bewaar
Sinaasappel-gembercake met romige kokostopping
Sinaasappel-gembercake met romige kokostopping
bewaar

Sinaasappel-gembercake met romige kokostopping

Upgrade je cake met sinaasappel, gember én kokos.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

10 porties

200 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

325 g

Chantaine sinaasappels & gemberconfiture

½ tl

zout

300 g

koelverse yochurt kokos ongezoet

Dit heb je nodig

  • cakeblik

  • satéprikker

Upgrade je cake met sinaasappel, gember én kokos.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Doe de boter in een beslagkom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor samen met wat bakmeel. Dit om schiften te voorkomen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Mix 200 g confiture kort mee. Mix de rest van het bakmeel en het zout erdoor.

3

Doe het beslag in het ingevette cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Stort de cake uit het bakblik op een rooster en laat afkoelen.

4

Verdeel de kokosyochurt als topping over de bovenkant van de cake. Verdeel de rest van de confiture over de kokosyochurt.

bewaartipWil je de cake niet in één keer opeten? Serveer dan de creamy kokos en extra confiture bij de cake in plaats van óp de cake. Zo blijft-ie lekker vers.