Si­naas­ap­pel-gem­ber­ca­ke met ro­mi­ge ko­kos­top­ping

Upgrade je cake met sinaasappel, gember én kokos.

  • gebak
  • 10 stuks
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(2) waardeer
gebak Upgrade je cake met sinaasappel, gember én kokos. 10 stuks
3 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakeblik
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Doe de boter in een beslagkom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor samen met wat bakmeel. Dit om schiften te voorkomen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Mix 200 g confiture kort mee. Mix de rest van het bakmeel en het zout erdoor.
  3. Doe het beslag in het ingevette cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Stort de cake uit het bakblik op een rooster en laat afkoelen.
  4. Verdeel de creamy kokos als topping over de bovenkant van de cake. Verdeel de rest van de confiture over de creamy kokos.

bewaartip:

Wil je de cake niet in één keer opeten? Serveer dan de creamy kokos en extra confiture bij de cake in plaats van óp de cake. Zo blijft-ie lekker vers.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Sinaasappel-gembercake met romige kokostopping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­naas­ap­pel-gem­ber­ca­ke met ro­mi­ge ko­kos­top­ping

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 200 g ongezouten roomboter

Doe de boter in een beslagkom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtige massa.

3
3
  • 4 middelgrote eieren

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor samen met wat bakmeel. Dit om schiften te voorkomen. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

4
4
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g Chantaine sinaasappels & gemberconfiture
  • ½ tl zout

Mix de confiture kort mee. Mix de rest van het bakmeel en het zout erdoor.

5
5

Doe het beslag in het ingevette cakeblik en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

6
6

Controleer met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar.

7
7

Stort de cake uit het bakblik op een rooster en laat afkoelen.

8
8
  • 300 g creamy kokos naturel
  • 125 g Chantaine sinaasappels & gemberconfiture

Verdeel de creamy kokos als topping over de bovenkant van de cake. Verdeel de rest van de confiture over de creamy kokos.

bewaartip:

Wil je de cake niet in één keer opeten? Serveer dan de creamy kokos en extra confiture bij de cake in plaats van óp de cake. Zo blijft-ie lekker vers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.