bewaar
Noten-karamelkoek
Noten-karamelkoek
bewaar

Noten-karamelkoek

De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven?

25 min. bereiden
30 min. oventijd
2 uur wachten
44waarderingen

Ingrediënten

100 g

blanke garneeramandelen

100 g

ongezouten roomboter

100 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

fijne kristalsuiker

½ tl

zout

1 tl

vanillearoma

250 ml

gecondenseerde melk in blik

150 g

gezouten notenmelange

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • brownievorm (28 x 18 cm)

De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.

2

Bekleed de brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix. Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat in 2 uur helemaal afkoelen en snijd in porties.

tip

bereidingstipHeb je geen keukenmachine? Gebruik dan amandelmeel.