No­ten-ka­ra­mel­koek

De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven?

  • gebak
  • 20 stuks
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(11) waardeer
gebak De geur van een verse koek in de oven: mogen we al proeven? 20 stuks
5 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.
  2. Bekleed de brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix. Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat in 2 uur helemaal afkoelen en snijd in porties.

bereidingstip:

Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan amandelmeel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 34

Noten-karamelkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten-ka­ra­mel­koek

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g blanke garneeramandelen
  • 100 g ongezouten roomboter

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan.

3
3
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g fijne kristalsuiker

Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne kristalsuiker in een kom.

4
4
  • ½ tl zout
  • 1 tl vanillearoma

Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.

5
5

Bekleed de brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 250 ml gecondenseerde melk in blik
  • 150 g gezouten notenmelange

Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk met de notenmix.

7
7

Neem de koek uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 min. in het midden van de oven.

8
8

Neem uit de oven, laat in 2 uur helemaal afkoelen en snijd in porties.

bereidingstip:

Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan amandelmeel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.