Pokébowl met bloemkoolrijst
In deze pokebowl gebruiken we geen gewone rijst, maar bloemkoolrijst. Nóg meer groente, dus!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g koelverse bloemkoolrijst
- 2 el rijstazijn
- 2 el sojasaus
- 290 g verse zalmfilets
- 100 g radijsjes
- 75 g biet julienne
- 1 avocado
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
- 80 g ingelegde gember
Advertentie
Bereiden
- Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.
- Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.
- Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.
- erdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat.
combinatietip:
Lekker met zwart sesamzaad.
Tip:
Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

Pokébowl met bloemkoolrijst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.240 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Pokébowl met bloemkoolrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pokébowl met bloemkoolrijst
- 400 g koelverse bloemkoolrijst
Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken.
- 1 el rijstazijn
Meng de bloemkoolrijst met de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.
- 2 el sojasaus
- 290 g verse zalmfilets
Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.
- 100 g radijsjes
- 75 g biet julienne
- 1 el rijstazijn
Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn.
- 1 avocado
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.
- 80 g ingelegde gember
Verdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst.
Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat.
combinatietip:
Lekker met zwart sesamzaad.