Au­ber­gi­ne-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge kaas­saus

Lasagne is eigenlijk altijd een succesgerecht. Zeker met groente in de hoofdrol!

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lasagne is eigenlijk altijd een succesgerecht. Zeker met groente in de hoofdrol! 2 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
  2. Halveer ondertussen de rode paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng met de kruidenmix en de tomaten. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop het ei los met de kookzuivel, ricotta en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje tomatenpaprikasaus, ⅓ van de verse lasagnevellen en een laagje aubergine. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laagje saus. Verdeel de kaassaus erover en bak de lasagne in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Dek de ovenschaal tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Aubergine-paprikalasagne met romige kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne-pa­pri­ka­la­sag­ne met ro­mi­ge kaas­saus

1
1
  • 1 aubergine

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

3
3
  • 1 rode paprika

Halveer ondertussen de rode paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
4
  • 44 g Maggi kruidenmix Siciliaanse ovenpasta
  • 400 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
  • 40 g Parmezaanse kaas

Meng met de kruidenmix en de tomaten. Rasp de Parmezaanse kaas.

5
5
  • 1 middelgroot ei
  • 125 ml kookzuivel
  • 100 g ricotta

Klop het ei los met de kookzuivel, ricotta en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 verse lasagnebladen

Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje tomatenpaprikasaus, de verse lasagnevellen en een laagje aubergine.

7
7
  • 4 verse lasagnebladen

Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laagje saus. Verdeel de kaassaus erover en bak de lasagne in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar.

8
8

Dek de ovenschaal tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.