bewaar
Herfstlasagne met geitenkaas, knolselderij en paddenstoelen
Herfstlasagne met geitenkaas, knolselderij en paddenstoelen
bewaar

Herfstlasagne met geitenkaas, knolselderij en paddenstoelen

Kun je of wil je geen gluten eten? Lasagne hoef je niet langer te missen!

40 min. bereiden
1 uur oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

900 g

diepvries gegrilde groenten

250 g

geitenkaas naturel

450 g

ricotta

1

knolselderij

400 g

kastanjechampignon

1 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

250 g

gele linzen lasagne

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Kun je of wil je geen gluten eten? Lasagne hoef je niet langer te missen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes en de naaldjes van de kruiden-takjes en hak ze grof. Gebruik de helft van de rozemarijn.

2

Pureer de ontdooide gegrilde groente en de kruiden met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en pureer samen met de ricotta tot een glad mengsel.

3

Schil de kleine knolselderij en schaaf in heel dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en bak ze op hoog vuur in de olie snel bruin. Zet het vuur uit en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Maak in de ovenschaal laagjes van ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de groentepuree, de helft van de knolselderij, de helft van de champignons en ⅓ van de ricotta. Maak zo nog een laag. Eindig met de rest van de lasagnevellen, groentepuree en ricotta. Bak in 60 min. gaar in de oven.