Herfst­la­sag­ne met gei­ten­kaas, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

Kun je of wil je geen gluten eten? Lasagne hoef je niet langer te missen!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 825 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Kun je of wil je geen gluten eten? Lasagne hoef je niet langer te missen! 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes en de naaldjes van de kruiden-takjes en hak ze grof. Gebruik de helft van de rozemarijn.
  2. Pureer de ontdooide gegrilde groente en de kruiden met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en pureer samen met de ricotta tot een glad mengsel.
  3. Schil de kleine knolselderij en schaaf in heel dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en bak ze op hoog vuur in de olie snel bruin. Zet het vuur uit en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Maak in de ovenschaal laagjes van ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de groentepuree, de helft van de knolselderij, de helft van de champignons en ⅓ van de ricotta. Maak zo nog een laag. Eindig met de rest van de lasagnevellen, groentepuree en ricotta. Bak in 60 min. gaar in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Herfstlasagne met geitenkaas, knolselderij en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­la­sag­ne met gei­ten­kaas, knol­sel­de­rij en pad­den­stoe­len

1
1
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes en de naaldjes van de kruidentakjes en hak ze grof. Gebruik de helft van de rozemarijn (bij 4 personen).

2
2
  • 900 g diepvries gegrilde groenten

Pureer de ontdooide gegrilde groente en de kruiden met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

3
3
  • 250 g geitenkaas naturel
  • 450 g ricotta

Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en pureer samen met de ricotta tot een glad mengsel.

4
4
  • 1 knolselderij

Schil de kleine knolselderij en schaaf in heel dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 400 g kastanjechampignons
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de champignons in plakjes en bak ze op hoog vuur in de olie snel bruin. Zet het vuur uit en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g gele linzen lasagne

Maak in de ovenschaal laagjes van ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de groentepuree, de helft van de knolselderij, de helft van de champignons en ⅓ van de ricotta.

7
7

Maak zo nog een laag. Eindig met de rest van de lasagnevellen, groentepuree en ricotta. Bak in 60 min. gaar in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.