Da­del­koek­jes

Fan van dadels? Gebruik ze als de smaakmaker in deze koekjes.

  • gebak
  • 20 stuks
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(2) waardeer
marokkaans gebak Fan van dadels? Gebruik ze als de smaakmaker in deze koekjes. 20 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed de bloem, boter, ⅔ van de poedersuiker, vanillesuiker, -aroma en het ei tot een samenhangend geheel. Maak een bol van het deeg en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Haal ondertussen de pit uit de dadels en meng met de walnoten en kaneel in het bakje van de staafmixer tot een pasta. Maak 20 kleine balletjes van de pasta. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  3. Neem het deeg uit de koelkast. Maak 20 balletjes van het deeg. Druk er met je duim een holletje in. Leg er een dadelballetje in en kneed dicht. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal voor de rest van de balletjes. Druk met een vork rond de balletjes zodat er een patroon ontstaat.
  4. Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de poedersuiker.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Dadelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Da­del­koek­jes

1
1
  • 250 g tarwebloem
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 50 g poedersuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 1 middelgroot ei

Kneed de bloem, boter, de poedersuiker, vanillesuiker, -aroma en het ei tot een samenhangend geheel.

2
2

Maak een bol van het deeg en laat afgedekt met vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.

3
3
  • 75 g medjouldadels
  • 10 g ongezouten walnoten
  • ½ tl gemalen kaneel

Haal ondertussen de pit uit de dadels en meng met de walnoten en kaneel in het bakje van de staafmixer tot een pasta.

4
4

Maak 20 kleine balletjes van de pasta. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

5
5

Neem het deeg uit de koelkast. Maak 20 balletjes van het deeg.

6
6

Druk er met je duim een holletje in. Leg er een dadelballetje in en kneed dicht.

7
7

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal voor de rest van de balletjes.

8
8

Druk met een vork rond de balletjes zodat er een patroon ontstaat.

9
9
  • 25 g poedersuiker

Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en bestrooi met de rest van de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.