Wentelteefjescake
Wentelteefjes next level.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 middelgrote eieren
- ½ el gemalen kaneel
- 300 ml halfvolle melk
- 75 g fijne kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 8 sneetjes oud brood (naar keuze)
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g ongezouten pecannoten
- 2 el poedersuiker
Keukenspullen
- cakevorm (30 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor 180°C. Klop de eieren, kaneel, melk, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout met een vork los in een kom.
- Vet de cakevorm goed in met boter. Snijd de sneetjes brood in blokjes van 2 cm. Verdeel het brood over de vorm. Snijd de rest van de boter in kleine blokjes. Schenk het eimengsel erover en schep om met de helft van de pecannoten. Laat 10 min. staan en schep nogmaals om. Druk het brood goed aan. Verdeel de blokjes boter erover.
- Bak de wentelteefjescake in 40 min. goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 10 min. de rest van de pecannoten erover. Neem uit de oven en bestrooi met de poedersuiker.

Wentelteefjescake
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 9 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 13 g -
vet 13 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 240 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Wentelteefjescake
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Wentelteefjescake
Verwarm de oven voor 180°C.
- 4 middelgrote eieren
- ½ el gemalen kaneel
- 300 ml halfvolle melk
- 75 g fijne kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 1 mespunt zout
Klop de eieren, kaneel, melk, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout met een vork los in een kom.
- 8 sneetjes oud brood
Vet de cakevorm goed in met boter. Snijd de sneetjes brood in blokjes van 2 cm. Verdeel het brood over de vorm.
- 50 g ongezouten roomboter
- 25 g ongezouten pecannoten
Snijd de rest van de boter in kleine blokjes. Schenk het eimengsel erover en schep om met de pecannoten.
Laat 10 min. staan en schep nogmaals om. Druk het brood goed aan. Verdeel de blokjes boter erover.
- 25 g ongezouten pecannoten
Bak de wentelteefjescake in 40 min. goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 10 min. de rest van de pecannoten erover.
- 2 el poedersuiker
Neem uit de oven en bestrooi met de poedersuiker.