Spe­cu­laas­ca­ke

Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten.

  • gebak
  • 16 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Voor een heerlijk avondje ouderwets genieten. 16 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • cakevorm 30 cm
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de amandel speculaasbrokken fijn in de keukenmachine. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer in 5 min. luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.
  2. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en spatel er voorzichtig door. Schep de helft van het beslag in een kom en meng 200 g speculaas erdoor.
  3. Schep een laag wit beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en schep het speculaasbeslag erop. Maak eventueel met een satéprikker een zigzagbeweging erdoor.
  4. Bak de cake in ca. 1 uur en 10 min. gaar in het midden van de oven. Controleer eventueel na 1 uur met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
  5. Doe de poedersuiker en kaneel in een kom en meng 3 el kraanwater erdoor, totdat een glazuur ontstaat. Verdeel over de bovenkant van de cake en bestrooi met de rest van de amandelspeculaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 47-48

Speculaascake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 200 g amandel speculaasbrokken
  • 200 g ongezouten boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Maal de amandel speculaasbrokken fijn in de keukenmachine. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer in 5 min. luchtig.

3
3
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Klop een voor een de eieren erdoor en voeg de melk toe.

4
4
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het bakmeel boven het botermengsel en spatel er voorzichtig door. Schep de helft van het beslag in een kom en meng 200 g speculaas erdoor.

5
5

Schep een laag wit beslag in de met bakpapier beklede cakevorm en schep het speculaasbeslag erop.

6
6

Maak eventueel met een satéprikker een zigzagbeweging erdoor.

7
7

Bak de cake in ca. 1 uur en 10 min. gaar in het midden van de oven.

8
8

Controleer eventueel na 1 uur met de satéprikker: steek de prikker in het midden van de cake.

9
9

Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.

10
10
  • 150 g poedersuiker
  • 1 tl kaneel
  • 3 el water

Doe de poedersuiker en kaneel in een kom en meng het kraanwater erdoor, totdat een glazuur ontstaat.

11
11
  • 20 g amandel speculaasbrokken

Verdeel over de bovenkant van de cake en bestrooi met de amandelspeculaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.