Bra­men­ti­ra­mi­su met ci­troen

In plaats van koffie gebruiken we voor deze tiramisu bessensap. Lekker!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(5) waardeer
nagerecht In plaats van koffie gebruiken we voor deze tiramisu bessensap. Lekker! 10 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eierdooiers en de suiker in een kom ca. 3 min. tot ze dik, wit en luchtig zijn. Verwarm al kloppend met de handmixer boven een pan water (au bain-marie) tot het mengsel gebonden is. Haal van het vuur. Roer de mascarpone los en spatel door het eimengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het mascarponemengsel. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp door het mascarponemengsel en het sap door het bessensap.
  2. Doop de helft van de koekjes in het bessensap en leg op de bodem van de schaal. Verdeel daar de helft van het mascarponemengsel overheen. Doop de rest van de koekjes in het bessensap en verdeel over de mascarpone. Dek af met de rest van het mascarponemengsel. Hak de noten grof. Verdeel de bramen en de noten erover. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

dieettip:

Dit recept bevat erg veel verzadigde vetten, maar is het zondigen meer dan waard.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bramentiramisu met citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­men­ti­ra­mi­su met ci­troen

1
1
  • 3 middelgrote eieren
  • 120 g fijne kristalsuiker

Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eierdooiers en de suiker in een kom ca. 3 min. tot ze dik, wit en luchtig zijn.

2
2

Verwarm al kloppend met de handmixer boven een pan water (au bain-marie) tot het mengsel gebonden is. Haal van het vuur.

3
3
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml verse slagroom

Roer de mascarpone los en spatel door het eimengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het mascarponemengsel.

4
4
  • 1 citroen
  • 120 ml Betuwe bessensap

Boen de citroen schoon. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp door het mascarponemengsel en het sap door het bessensap.

5
5
  • 120 g Verkade langetjes

Doop de helft van de koekjes in het bessensap en leg op de bodem van de schaal. Verdeel daar de helft van het mascarponemengsel overheen.

6
6

Doop de rest van de koekjes in het bessensap en verdeel over de mascarpone. Dek af met de rest van het mascarponemengsel.

7
7
  • 50 g gezouten pecannoten
  • 300 g verse bramen

Hak de noten grof. Verdeel de bramen en de noten erover. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

dieettip:

Dit recept bevat erg veel verzadigde vetten, maar is het zondigen meer dan waard.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.