bewaar
Bramentiramisu met citroen
Bramentiramisu met citroen
bewaar

Bramentiramisu met citroen

In plaats van koffie gebruiken we voor deze tiramisu bessensap. Lekker!

25 min. bereiden
2 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

10 personen

3

middelgrote eieren

120 g

fijne kristalsuiker

500 g

mascarpone

250 ml

verse slagroom

1

citroen

120 ml

Betuwe bessensap

120 g

Verkade langetjes

50 g

gezouten pecannoten

300 g

verse bramen

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

In plaats van koffie gebruiken we voor deze tiramisu bessensap. Lekker!

Aan de slag

1

Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eierdooiers en de suiker in een kom ca. 3 min. tot ze dik, wit en luchtig zijn. Verwarm al kloppend met de handmixer boven een pan water (au bain-marie) tot het mengsel gebonden is. Haal van het vuur. Roer de mascarpone los en spatel door het eimengsel. Klop de slagroom stijf en spatel door het mascarponemengsel. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp door het mascarponemengsel en het sap door het bessensap.

2

Doop de helft van de koekjes in het bessensap en leg op de bodem van de schaal. Verdeel daar de helft van het mascarponemengsel overheen. Doop de rest van de koekjes in het bessensap en verdeel over de mascarpone. Dek af met de rest van het mascarponemengsel. Hak de noten grof. Verdeel de bramen en de noten erover. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

dieettipDit recept bevat erg veel verzadigde vetten, maar is het zondigen meer dan waard.

Bramentiramisu met citroen

Instructievideo - 00:43 min.