Har­ti­ge sco­nes met trap­pis­ten­kaas

Scones ken je misschien als zoete broodjes, maar deze hartige variant zijn net zo lekker. Of misschien wel lekkerder.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(5) waardeer
borrelhapje Scones ken je misschien als zoete broodjes, maar deze hartige variant zijn net zo lekker. Of misschien wel lekkerder. 16 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bakpoeder, cayennepeper, het zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan.
  2. Rasp de kaas en snijd de bosui “fijn. Meng de mosterd met een garde door de karnemelk en voeg samen met de geraspte kaas en de bosui toe aan het kruimelige deeg. Kneed snel tot een samenhangende bal.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dikte. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi ze met wat extra kaas.
  4. Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 10 min. tot lauwwarm a“fkoelen op een rooster. Knip of snijd ondertussen de bieslook “fijn. Snijd de scones open, besmeer met roomkaas en bestrooi met bieslook.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Hartige scones met trappistenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge sco­nes met trap­pis­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • ½ tl zout
  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g ongezouten roomboter

Doe de bakpoeder, cayennepeper, het zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan.

3
3
  • 150 g Trappistenkaas
  • 1 bosui

Rasp de kaas en snijd de bosui “fijn.

4
4
  • 1 el Zaanse mosterd
  • 175 ml karnemelk

Meng de mosterd met een garde door de karnemelk en voeg samen met de geraspte kaas en de bosui toe aan het kruimelige deeg.

5
5

Kneed snel tot een samenhangende bal.

6
6

Bestuif het aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dikte.

7
7

Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8

Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi ze met wat extra kaas.

9
9

Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 10 min. tot lauwwarm a“fkoelen op een rooster.

10
10
  • 10 g bieslook

Knip of snijd ondertussen de bieslook “fijn.

11
11
  • 100 g roomkaas

Snijd de scones open, besmeer met roomkaas en bestrooi met bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.