Knap­pe­ri­ge ap­pel­plaat­taart

Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(7) waardeer
nagerecht Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt. 10 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het verse bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw met je vingers de lap nog iets verder naar alle kanten uit, zodat de bakplaat grotendeels bedekt is met deeg.
  2. Bestrijk het deeg met de appelstroop. Vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen, zodat er een dikkere rand ontstaat. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis met een scherp mesje. Snijd de kwarten in dunne partjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg. Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.
  3. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Serveer warm of koud.

serveertip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

video

Knap­pe­ri­ge ap­pel­plaat­taart

leuk-snel - 00:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Knapperige appelplaattaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge ap­pel­plaat­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het verse bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Duw met je vingers de lap nog iets verder naar alle kanten uit, zodat de bakplaat grotendeels bedekt is met deeg.

4
4
  • 2 el appelstroop

Bestrijk het deeg met de appelstroop. Vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen, zodat er een dikkere rand ontstaat.

5
5
  • 4 Elstar appels

Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis met een scherp mesje.

6
6

Snijd de kwarten in dunne partjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg.

7
7
  • 2 el kaneelsuiker

Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.

8
8

Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven.

9
9

Serveer warm of koud.

serveertip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.