bewaar
Knapperige appelplaattaart
Knapperige appelplaattaart
bewaar

Knapperige appelplaattaart

Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

10 personen

270 g

vers bladerdeeg

2 el

appelstroop

4

Elstar appels

2 el

kaneelsuiker

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het verse bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw met je vingers de lap nog iets verder naar alle kanten uit, zodat de bakplaat grotendeels bedekt is met deeg.

2

Bestrijk het deeg met de appelstroop. Vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen, zodat er een dikkere rand ontstaat. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis met een scherp mesje. Snijd de kwarten in dunne partjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg. Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.

3

Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Serveer warm of koud.

serveertipLekker met een bolletje vanille-ijs, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Knapperige appelplaattaart

Instructievideo - 00:19 min.