Bul­gur met pad­den­stoe­len en fe­ta van Yo­tam Ot­to­leng­hi

Geen vis en geen vlees, maar genoeg andere smaakmakers!

(3) waardeer
midden-oosters bijgerecht Geen vis en geen vlees, maar genoeg andere smaakmakers! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de bulgur in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom. Roer er een snuf zout en ‚flink wat versgemalen zwarte peper door en overgiet alles met kokend water. Dek de kom af en zet 20 min. apart tot de bulgur het meeste water heeft opgenomen en gaar is. Giet de bulgur eventueel af.
  2. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Snijd de (grote) ui in plakken en bak ze 7-8 min. tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn. Voeg de komijnzaad toe en bak nog 1-2 min. tot de uien diep goudbruin zijn. Schep uit de pan en zet apart.
  3. Snijd of scheur de paddenstoelen in plakken of stukken van een ½ cm. Voeg 2 el olijfolie toe aan de koekenpan en zet het vuur hoog. Doe alle paddenstoelen met het zout in de pan en bak ze al roerend in 6-7 min. goudbruin en gaar. Voeg de rest van het komijnzaad en de blaadjes van de takjes tijm toe en roerbak 1 min. Giet de balsamicoazijn erbij en bak nog 30 sec.
  4. Snijd de dille grof. Roer de ui en ‘⅔ van de dille door de bulgur. Verkruimel de feta erboven, voeg de chilivlokken toe en roer erdoor. Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de olie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bulgur met paddenstoelen en feta van Yotam Ottolenghi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­gur met pad­den­stoe­len en fe­ta van Yo­tam Ot­to­leng­hi

1
1
  • 150 g bulgur

Spoel de bulgur in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom.

2
2
  • 250 ml kokend water

Roer er een snuf zout en ‚flink wat versgemalen zwarte peper door en overgiet alles met kokend water.

3
3

Dek de kom af en zet 20 min. apart tot de bulgur het meeste water heeft opgenomen en gaar is. Giet de bulgur eventueel af.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur.

5
5
  • 1 ui

Snijd de (grote) ui in plakken en bak ze 7-8 min. tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn.

6
6
  • ½ tl komijnzaad

Voeg de komijnzaad toe en bak nog 1-2 min. tot de uien diep goudbruin zijn. Schep uit de pan en zet apart.

7
7
  • 500 g paddenstoelenmelange

Snijd of scheur de paddenstoelen in plakken of stukken van een ½ cm.

8
8
  • 2 el milde olijfolie

Voeg de olijfolie toe aan de koekenpan en zet het vuur hoog.

9
9
  • ½ tl zout

Doe alle paddenstoelen met het zout in de pan en bak ze al roerend in 6-7 min. goudbruin en gaar.

10
10
  • ½ tl komijnzaad
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de rest van het komijnzaad en de blaadjes van de takjes tijm toe en roerbak 1 min. Giet de balsamicoazijn erbij en bak nog 30 sec.

11
11
  • 10 g verse dille

Snijd de dille grof. Roer de ui en ‘⅔ van de dille door de bulgur.

12
12
  • 60 g feta
  • ½ tl chilivlokken

Verkruimel de feta erboven, voeg de chilivlokken toe en roer erdoor.

13
13
  • ½ el milde olijfolie

Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.