bewaar
Bulgur met paddenstoelen en feta van Yotam Ottolenghi
Bulgur met paddenstoelen en feta van Yotam Ottolenghi
bewaar

Bulgur met paddenstoelen en feta van Yotam Ottolenghi

Geen vis en geen vlees, maar genoeg andere smaakmakers!

25 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

bulgur

250 ml

kokend water

4½ el

milde olijfolie

1

ui

1 tl

komijnzaad

500 g

paddenstoelenmelange

½ tl

zout

3 takjes

verse tijm

2 el

balsamicoazijn

10 g

verse dille

60 g

feta

½ tl

chilivlokken

Geen vis en geen vlees, maar genoeg andere smaakmakers!

Aan de slag

1

Spoel de bulgur in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een grote kom. Roer er een snuf zout en ‚flink wat versgemalen zwarte peper door en overgiet alles met kokend water. Dek de kom af en zet 20 min. apart tot de bulgur het meeste water heeft opgenomen en gaar is. Giet de bulgur eventueel af.

2

Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Snijd de (grote) ui in plakken en bak ze 7-8 min. tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn. Voeg de komijnzaad toe en bak nog 1-2 min. tot de uien diep goudbruin zijn. Schep uit de pan en zet apart.

3

Snijd of scheur de paddenstoelen in plakken of stukken van een ½ cm. Voeg 2 el olijfolie toe aan de koekenpan en zet het vuur hoog. Doe alle paddenstoelen met het zout in de pan en bak ze al roerend in 6-7 min. goudbruin en gaar. Voeg de rest van het komijnzaad en de blaadjes van de takjes tijm toe en roerbak 1 min. Giet de balsamicoazijn erbij en bak nog 30 sec.

4

Snijd de dille grof. Roer de ui en ‘⅔ van de dille door de bulgur. Verkruimel de feta erboven, voeg de chilivlokken toe en roer erdoor. Verdeel over de borden, bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de olie.