Spoel de zwarte bonen en de maiskorrels af onder koud stromend water in een vergiet. Laat goed uitlekken. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de koriander grof.
Meng de bonen, mais, paprika en koriander met de salsa. Neem de salade mee in een saladebox met uitneembaar dressingbakje.
Chili sin carne-salade
Doordat er in deze salade geen sla zit, kun je 'm al een paar dagen van tevoren maken.
- bewaartipDe salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd in dat geval de koriander apart en voeg voor serveren toe.
- variatietipVarieer door de ene dag kant-en-klare guacamole bij de salade mee te nemen en de andere dag bijvoorbeeld dunne crackers.
Gerelateerde recepten
Chili sin carne-salade
Doordat er in deze salade geen sla zit, kun je 'm al een paar dagen van tevoren maken.

4 porties
170 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Spoel de zwarte bonen en de maiskorrels af onder koud stromend water in een vergiet. Laat goed uitlekken. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de koriander grof.
Meng de bonen, mais, paprika en koriander met de salsa. Neem de salade mee in een saladebox met uitneembaar dressingbakje.
bewaartip:De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd in dat geval de koriander apart en voeg voor serveren toe.
variatietip:Varieer door de ene dag kant-en-klare guacamole bij de salade mee te nemen en de andere dag bijvoorbeeld dunne crackers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
400 g zwarte bonen in blik
300 g mais in blik
2 puntpaprika's
15 g verse koriander
150 g salsa hot