Chi­li sin car­ne-sa­la­de

Doordat er in deze salade geen sla zit, kun je 'm al een paar dagen van tevoren maken.

(6) waardeer
lunch Doordat er in deze salade geen sla zit, kun je 'm al een paar dagen van tevoren maken. 4 stuks
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de zwarte bonen en de maiskorrels af onder koud stromend water in een vergiet. Laat goed uitlekken. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de koriander grof.
  2. Meng de bonen, mais, paprika en koriander met de salsa. Neem de salade mee in een saladebox met uitneembaar dressingbakje.

variatietip:

Varieer door de ene dag kant-en-klare guacamole bij de salade mee te nemen en de andere dag bijvoorbeeld dunne crackers.

bewaartip:

De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd in dat geval de koriander apart en voeg voor serveren toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Chili sin carne-salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li sin car­ne-sa­la­de

1
1
  • 400 g zwarte bonen in blik
  • 300 g mais in blik

Spoel de zwarte bonen en de maiskorrels af onder koud stromend water in een vergiet. Laat goed uitlekken.

2
2
  • 2 puntpaprika's
  • 15 g verse koriander

Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de koriander grof.

3
3
  • 150 g salsa hot

Meng de bonen, mais, paprika en koriander met de salsa. Neem de salade mee in een saladebox met uitneembaar dressingbakje.

variatietip:

Varieer door de ene dag kant-en-klare guacamole bij de salade mee te nemen en de andere dag bijvoorbeeld dunne crackers.

bewaartip:

De salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd in dat geval de koriander apart en voeg voor serveren toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.