bewaar
Chili sin carne-salade
Chili sin carne-salade
bewaar

Chili sin carne-salade

Doordat er in deze salade geen sla zit, kun je 'm al een paar dagen van tevoren maken.

10 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

400 g

zwarte bonen in blik

300 g

mais in blik

2

puntpaprika's

15 g

verse koriander

150 g

salsa hot

Doordat er in deze salade geen sla zit, kun je 'm al een paar dagen van tevoren maken.

Aan de slag

1

Spoel de zwarte bonen en de maiskorrels af onder koud stromend water in een vergiet. Laat goed uitlekken. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de koriander grof.

2

Meng de bonen, mais, paprika en koriander met de salsa. Neem de salade mee in een saladebox met uitneembaar dressingbakje.

tip

bewaartipDe salade is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Houd in dat geval de koriander apart en voeg voor serveren toe.

variatietipVarieer door de ene dag kant-en-klare guacamole bij de salade mee te nemen en de andere dag bijvoorbeeld dunne crackers.