Flat­breads met ge­bak­ken zwar­te bo­nen, ge­krui­de bloem­kool en hum­mus

Flatbreads kun je naar wens vullen. Wij kiezen deze keer voor bloemkool, zwarte bonen en hummus.

(2) waardeer
hoofdgerecht Flatbreads kun je naar wens vullen. Wij kiezen deze keer voor bloemkool, zwarte bonen en hummus. 2 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de grote roosjes bloemkool. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verdeel de groente met het korianderzaad over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de kerriepoeder, olie, peper en eventueel zout.
  2. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Verwarm de flatbreads de laatste 3 min. onder de bakplaat in de oven. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de selderij grof.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de bonen met de knoflook, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig. Besmeer de flatbreads met de hummus, verdeel de bloemkool erover en schep de gebakken bonen erop. Bestrooi met de selderij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Flatbreads met gebakken zwarte bonen, gekruide bloemkool en hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flat­breads met ge­bak­ken zwar­te bo­nen, ge­krui­de bloem­kool en hum­mus

1
1
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de grote roosjes bloemkool. Snijd de ui in dunne halve ringen.

2
2
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 el arachideolie

Verdeel de groente met het korianderzaad over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de kerriepoeder, olie, peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 flatbreads

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Verwarm de flatbreads de laatste 3 min. onder de bakplaat in de oven.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 5 g verse selderij

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de selderij grof.

5
5
  • 225 g zwarte bonen

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de bonen met de knoflook, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig.

6
6
  • 100 g hummus

Besmeer de flatbreads met de hummus, verdeel de bloemkool erover en schep de gebakken bonen erop. Bestrooi met de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.