bewaar
Macaroni met ricotta-paprikasaus en runderballetjes
Macaroni met ricotta-paprikasaus en runderballetjes
bewaar

Macaroni met ricotta-paprikasaus en runderballetjes

Pasta: altijd een goed idee als je weinig tijd hebt. Deze op-en-top Italiaanse versie met heerlijke saus is lekker snel klaar.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

Honig speltmacaroni

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

100 g

ricotta

1 pakje

Honig basis voor macaroni en spaghetti 2 personen

1 el

traditionele olijfolie

275 g

rundersoepballetjes

250 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Pasta: altijd een goed idee als je weinig tijd hebt. Deze op-en-top Italiaanse versie met heerlijke saus is lekker snel klaar.

Aan de slag

1

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de paprika’s met het vocht en de kno†flook uit de pot, de ricotta en macaroni-spaghettikruiden in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk de saus in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de runderballetjes in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een tweede koekenpan en bak de roerbakgroente 5 min.

3

Giet de macaroni af en meng door de groente. Verdeel over diepe borden, schep de saus erop en verdeel de balletjes erover.

tip

combinatietipLekker met fijngesneden basilicum.