Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

Deze vispakketjes zijn overheerlijk.

(1) waardeer
hoofdgerecht Deze vispakketjes zijn overheerlijk. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • 4 aluminiumfolie
  • rasp
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de uien in dunne ringen en verdeel over het midden van 4 (voor 4 personen) vellen aluminiumfolie. Verdeel de blaadjes van 2 takjes dragon over de ui en leg de kabeljauwfilet erop. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Verdeel 1 tl rasp over de stukken vis en bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel de boter erover. Vouw elk vel aluminiumfolie als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen.
  3. Leg de pakketjes voorzichtig op de barbecue en gril met de deksel erop in ca. 12 min. gaar (of leg de pakketjes op een rooster en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar).
  4. Verwijder ondertussen de (oranje en het witte deel van de) schil van beide sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Snijd de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de waterkers grof. Meng het sap met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de venkel, waterkers en sinaasappelpartjes over een platte schaal en besprenkel met de dressing.
  5. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de rest van de dragon fijn en meng met de olie en peper. Pureer met de staafmixer en meng door de pasta.
  6. Neem de vispakketjes van de barbecue of uit de oven. Verdeel de pasta over de borden en maak de pakketjes voorzichtig open (pas op voor de hete stoom!). Verdeel de vis en groente en saus over de pasta en serveer de salade erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 28 2018

Kabeljauw met tagliatelle & venkel-waterkerssalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met ta­gli­a­tel­le & ven­kel-wa­ter­kers­sa­la­de

1
1

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 rode uien
  • 15 g dragon
  • 500 g kabeljauwfilets

Snijd de uien in dunne ringen en verdeel over het midden van 4 (per 4 personen) vellen aluminiumfolie. Verdeel de blaadjes van 2 takjes dragon over de ui en leg de kabeljauwfilet erop.

3
3
  • 1 handsinaasappel
  • 40 g ongezouten boter

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Verdeel 1 tl rasp over de stukken vis en bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel de boter erover.

4
4

Vouw elk vel aluminiumfolie als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen.

5
5

Leg de pakketjes voorzichtig op de barbecue en gril met de deksel erop in ca. 12 min. gaar (of leg de pakketjes op een rooster en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. gaar).

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo

02:52 min.

6
6
  • 1 handsinaasappel

Verwijder ondertussen de (oranje en het witte deel van de) schil van beide sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

7
7
  • 2 venkelknollen
  • 75 g waterkers

Vang het sap op. Snijd de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de waterkers grof.

8
8
  • 2 el milde olijfolie

Meng het sap met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de venkel, waterkers en sinaasappelpartjes over een platte schaal en besprenkel met de dressing.

9
9
  • 500 g verse tagliatelle all'uovo
  • 4 el milde olijfolie

Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Snijd de rest van de dragon fijn en meng met de olie en peper. Pureer met de staafmixer en meng door de pasta.

10
10

Neem de vispakketjes van de barbecue of uit de oven. Verdeel de pasta over de borden en maak de pakketjes voorzichtig open (pas op voor de hete stoom!).

11
11

Verdeel de vis en groente en saus over de pasta en serveer de salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.