Gar­na­len met cour­get­te­lin­ten &pas­ta in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Citroenrasp en citroenparten geven dit gerecht een lekker fris accent.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Citroenrasp en citroenparten geven dit gerecht een lekker fris accent. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta in water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten.
  2. Halveer de cherrytomaten. Doe de helft van de tomaten met de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur.
  3. Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de sjalot, knoflook en helft van de peterselie 3 min. op hoog vuur. Voeg de laatste min. de rest van de tomaten toe.
  4. Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng de courgette en pasta met de saus en verdeel over 4 diepe borden. Schep de garnalen met tomaten erop. Bestrooi met de rest van de peterselie. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta. Snijd de vrucht in partjes en serveer erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 27 2018

Garnalen met courgettelinten &pasta in romige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len met cour­get­te­lin­ten &pas­ta in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g linguine
  • 2 courgette

Kook de pasta in water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne linten.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g kookzuivel

Halveer de cherrytomaten. Doe de helft van de tomaten met de kookzuivel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een steelpan en verwarm 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g peterselie
  • 2 el milde olijfolie
  • 370 g roerbakgarnalen naturel

Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de sjalot, knoflook en helft van de peterselie 3 min. op hoog vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5

Voeg de laatste min. de rest van de tomaten toe.

6
6

Doe de courgette in een vergiet en giet de gekookte pasta erboven af. Meng de courgette en pasta met de saus en verdeel over 4 diepe borden.

7
7
  • 1 citroen

Schep de garnalen met tomaten erop. Bestrooi met de rest van de peterselie. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta.

8
8

Snijd de vrucht in partjes en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.