Zee­sticks & chips

Friet met zeesticks; dit gerecht is nu al favoriet bij de kinderen.

(0) waardeer
hoofdgerecht Friet met zeesticks; dit gerecht is nu al favoriet bij de kinderen. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. iets boven het midden van de oven. Schep na 10 min. een keer om.
  2. Haal de blaadjes los van de kropsla. Scheur ze boven een schaal in stukken. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes. Voeg samen met de Amsterdamse uien toe aan de sla. Meng de yoghurt mayo in een kommetje met een ½ el inmaakvocht (per 4 personen) van de Amsterdamse uien tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeesticks in 5 min. knapperig. Keer af en toe. Serveer de zeesticks met de friet en de salade.

combinatietip:

Lekker met extra mayo voor bij de friet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Zeesticks & chips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­sticks & chips

1
1
  • 700 g verse Franse friet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. iets boven het midden van de oven.

2
2

Schep na 10 min. een keer om.

3
3
  • 1 kropsla

Haal de blaadjes los van de kropsla. Scheur ze boven een schaal in stukken.

4
4
  • 4 tastytom-trostomaten
  • 1 komkommer
  • 150 g Amsterdamse uien

Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes. Voeg samen met de Amsterdamse uien toe aan de sla.

5
5
  • 2 el Zaanse yoghurt mayo

Meng de yoghurt mayo in een kommetje met een ½ el inmaakvocht (per 4 personen) van de Amsterdamse uien tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing.

6
6
  • 200 g vegetarische zeesticks

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeesticks in 5 min. knapperig. Keer af en toe. Serveer de zeesticks met de friet en de salade.

combinatietip:

Lekker met extra mayo voor bij de friet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.