Ver­se ve­ga­bur­ger

Burger op z'n Mexicaans: met guacamole, mais en tortillachips.

(3) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Burger op z'n Mexicaans: met guacamole, mais en tortillachips. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bereid de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Gril de burgers 3-4 min. op de barbecue of in de grillpan. Halveer de broodjes en gril de helften 30 sec. op de snijkant. Laat de mais uitlekken.
  3. Beleg elke onderste helft van de broodjes achtereenvolgens met wat botersla, een burger, 1 el guacamole, 1 el mais, 1 el salsa en 3 tortillachips.
  4. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer direct met de rest van de guacamole, mais, sla, salsa en tortillachips apart erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Verse vegaburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se ve­ga­bur­ger

1
1
  • 1 verspakket guacamole

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bereid de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 plantaardige burgers
  • 4 hamburgerbroodjes

Gril de burgers 3-4 min. op de barbecue of in de grillpan. Halveer de broodjes en gril de helften 30 sec. op de snijkant.

3
3
  • 200 g mais in blik

Laat de mais uitlekken.

4
4
  • 100 g botersla
  • 300 g salsa hot
  • 150 g tortillachips naturel

Beleg elke onderste helft van de broodjes achtereenvolgens met wat botersla, een burger, 1 el guacamole, 1 el mais, 1 el salsa en 3 tortillachips.

5
5

Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer direct met de rest van de guacamole, mais, sla, salsa en tortillachips apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.