Hol­land­se tor­til­la­to­s­ti met spi­na­zie­sa­la­de

De Mexicaanse quesadilla in een Hollands jasje met radijs, augurk en belegen kaas.

(1) waardeer
mexicaans hoofdgerecht De Mexicaanse quesadilla in een Hollands jasje met radijs, augurk en belegen kaas. 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de plakjes kipfilet. Bestrooi de helft van de tortillawraps met de helft van de kaas. Verdeel de kipfilet, rauwkost en ⅓ van de augurkenblokjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Dek af met de rest van de wraps en druk licht aan.
  2. Verhit de koekenpannen zonder olie of boter en bak de helft van de tortillatosti’s op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Herhaal met de andere tortillatosti’s.
  3. Snijd ondertussen de spinazie grof. Halveer de cherrytomaten. Meng de spinazie en tomaten op een bord met de rest van de augurken, 2 el augurkenvocht (bij 4 personen) en de olijfolie. Serveer de tortillatosti’s met de spinaziesalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Hollandse tortillatosti met spinaziesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se tor­til­la­to­s­ti met spi­na­zie­sa­la­de

1
1
  • 100 g AH Biologisch kipfilet plakjes
  • 4 tortillawraps
  • 87½ g geraspte belegen kaas 48+

Halveer de plakjes kipfilet. Bestrooi de tortillawraps met de helft van de kaas.

2
2
  • 150 g rauwkost radijsmix
  • 78.3 ml Kesbeke augurkenblokjes
  • 87½ g geraspte belegen kaas 48+
  • 4 tortillawraps

Verdeel de kipfilet, rauwkost en de augurkenblokjes erover en bestrooi met de rest van de kaas. Dek af met de rest van de wraps en druk licht aan.

3
3

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak de helft van de tortillatosti’s op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

4
4

Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Herhaal met de andere tortillatosti’s.

5
5
  • 400 g verse spinazie
  • 500 g cherrytomaten

Snijd ondertussen de spinazie grof. Halveer de cherrytomaten.

6
6
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de spinazie en tomaten op een bord met de rest van de augurken. 2 el augurkenvocht (bij 4 personen) en de olijfolie. Serveer de tortillatosti’s met de spinaziesalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.