bewaar
Baba ganoush
Baba ganoush
bewaar

Baba ganoush

Door aubergine te roosteren, wordt het vruchtvlees heel smeuïg. Daardoor kun je er een heerlijke dip van maken.

10 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

1 el

Euroma gevriesdroogde koriander

1 tl

gemalen komijn

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

1

citroen

1 el

tahin

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Door aubergine te roosteren, wordt het vruchtvlees heel smeuïg. Daardoor kun je er een heerlijke dip van maken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergine helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de koriander, komijn en eventueel zout en besprenkel met de olie.

2

Verpak de ongepelde tenen knoflook samen in aluminiumfolie en leg tussen de aubergine. Rooster samen ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem de aubergine en knoflook uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit.

3

Schep het vruchtvlees uit de aubergine helften en wip met een scherp mes de knoflooktenen uit hun velletje. Doe het vruchtvlees van de aubergine, de knoflook, 2 el citroensap en de tahin in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

serveertipLekker bij de borrel met Turks brood of naanbrood.