Ba­ba ganoush

Door aubergine te roosteren, wordt het vruchtvlees heel smeuïg. Daardoor kun je er een heerlijke dip van maken.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(0) waardeer
bijgerecht Door aubergine te roosteren, wordt het vruchtvlees heel smeuïg. Daardoor kun je er een heerlijke dip van maken. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergine helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de koriander, komijn en eventueel zout en besprenkel met de olie.
  2. Verpak de ongepelde tenen knoflook samen in aluminiumfolie en leg tussen de aubergine. Rooster samen ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem de aubergine en knoflook uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit.
  3. Schep het vruchtvlees uit de aubergine helften en wip met een scherp mes de knoflooktenen uit hun velletje. Doe het vruchtvlees van de aubergine, de knoflook, 2 el citroensap en de tahin in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

serveertip:

Lekker bij de borrel met Turks brood of naanbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Baba ganoush

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­ba ganoush

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

3
3

Leg de aubergine helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 1 el Euroma gevriesdroogde koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrooi met de koriander, komijn en eventueel zout en besprenkel met de olie.

5
5
  • 2 tenen knoflook

Verpak de ongepelde tenen knoflook samen in aluminiumfolie en leg tussen de aubergine. Rooster samen ca. 35 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 1 citroen

Neem de aubergine en knoflook uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit.

7
7

Schep het vruchtvlees uit de aubergine helften en wip met een scherp mes de knoflooktenen uit hun velletje.

8
8
  • 1 el tahin

Doe het vruchtvlees van de aubergine, de knoflook, 2 el citroensap en de tahin in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

9
9

Breng op smaak met peper en zout. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

serveertip:

Lekker bij de borrel met Turks brood of naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.