DIY dö­ner met kip

De Turken zijn er een kei in, maar vanaf vandaag maak jij ook zelf je eigen döner-kebab.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(3) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht De Turken zijn er een kei in, maar vanaf vandaag maak jij ook zelf je eigen döner-kebab. 6 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote tapasprikker
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Snijd elke kipfilet in de lengte in 3 dunne plakken en doe in een kom.
  3. Voeg de shoarmakruiden en de olie toe en meng.
  4. Halveer de grote ui. Zet 1 helft met de snijkant naar beneden en duw de grote tapasprikker in het midden. Snijd de andere helft in ringen.
  5. Rijg de lapjes kipfilet aan de tapasprikker. Zorg ervoor dat het dunste deel van het vlees aan de prikker gaat. Doe steeds een uiring tussen de plakjes kip.
  6. Zet de schaal met de kipkebab in de voorverwarmde oven en bak in 50 min. gaar.
  7. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Pel de rode uien en snijd ze in parten. Leg na 25 min. de paprika en ui rondom de kebab in de ovenschaal.
  8. Neem de kebab uit de oven. Leg het Turkse brood 7 min. in de oven om warm en knapperig te worden.
  9. Snijd het Turkse brood in punten en serveer bij de kebab. Snijd de kip aan tafel met een scherp mes in reepjes van de kebab.
  10. Serveer op het Turks brood, samen met de geroosterde groenten, knoflooksaus en srirachasaus.
video

DIY dö­ner met kip

leuk & snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2018

DIY döner met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

DIY dö­ner met kip

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 600 g kipfilet

Snijd elke kipfilet horizontaal in de lengte in 3 dunne plakken en doe in een kom.

3
3
  • 20 g shoarmakruidenmix
  • 3 el traditionele olijfolie

Voeg de shoarmakruiden en de olie toe en meng.

4
4
  • 1 grote ui

Halveer de grote ui. Zet 1 helft met de snijkant naar beneden en duw de grote tapasprikker in het midden. Snijd de andere helft in ringen.

5
5

Rijg de lapjes kipfilet aan de tapasprikker. Zorg ervoor dat het dunste deel van het vlees aan de prikker gaat.

6
6

Doe steeds een uiring tussen de plakjes kip.

7
7

Zet de schaal met de kipkebab in de voorverwarmde oven en bak in 50 min. gaar.

8
8
  • 1 kg buitenbeentjes paprika
  • 500 g rode uien

Maak ondertussen de paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Pel de rode uien en snijd ze in parten.

9
9

Leg na 25 min. de paprika en ui rondom de kebab in de ovenschaal.

10
10
  • 1 Turks brood

Neem de kebab uit de oven. Leg het Turkse brood 7 min. in de oven om warm en knapperig te worden.

11
11

Snijd het Turkse brood in punten en serveer bij de kebab. Snijd de kip aan tafel met een scherp mes in reepjes van de kebab.

12
12
  • 6 el knoflooksaus
  • 6 tl smokey sriracha hot sauce

Serveer de kebab op het Turks brood, samen met de geroosterde groenten, knoflooksaus en srirachasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.