Snel­le bo­nen­roer­bak met ge­bak­ken ei

(3) waardeer
hoofdgerecht 2 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de snijbonen 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de rode en bruine bonen mix en bloemkoolrijst toe en bak 2 min. mee.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof.
  4. Schep de bonenroerbak om met het limoenrasp en -sap, de rauwkost, sesamolie, peper en eventueel zout en verdeel de gebakken eieren erover. Garneer met de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 21-22

Snelle bonenroerbak met gebakken ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le bo­nen­roer­bak met ge­bak­ken ei

1
1
  • ½ el arachideolie
  • 200 g gesneden snijbonen

Verhit de olie in een wok en bak de snijbonen 4 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 225 g HAK Rode en Bruine bonen mix
  • 400 g bloemkoolrijst

Voeg de rode en bruine bonen mix en bloemkoolrijst toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • ½ el arachideolie
  • 2 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.

4
4
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit.

5
5
  • 7½ g verse koriander

Snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof.

6
6
  • 150 g rauwkost radijsmix
  • 1 el sesamolie

Schep de bonenroerbak om met het limoenrasp en -sap, de rauwkost, sesamolie, peper en eventueel zout en verdeel de gebakken eieren erover.

7
7

Garneer met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.