Ga­laxy-slush-cock­tail

Iets te vieren? Dat vraagt om een originele cocktail als deze. Proost!

  • drankje met alcohol
  • 4 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 5 uur oventijd
(3) waardeer
drankje met alcohol Iets te vieren? Dat vraagt om een originele cocktail als deze. Proost! 4 stuks
5 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • metalen bak (15 x 20 cm)
  • glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rodekool, kristalsuiker, rozemarijn en het water in een pan, breng aan de kook en laat 1 min. op middelhoog vuur koken. Schenk het vocht door een zeef in een schone droge kom en laat dit in ca. 1 uur afkoelen.
  2. Schenk in een metalen bak. Zet 5 uur in de vriezer. Roer na 2 uur elk halfuur los met een vork. Snijd de citroen in parten. Verdeel de granita over de glazen en schenk de ijskoude wodka erover. Steek er eventueel een extra takje rozemarijn in.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • koolhydraten 25 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Galaxy-slush-cocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­laxy-slush-cock­tail

1
1
  • 300 g gesneden rodekool
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 liter water

Doe de rodekool, kristalsuiker, rozemarijn en het water in een pan, breng aan de kook en laat 1 min. op middelhoog vuur koken.

2
2

Schenk het vocht door een zeef in een schone droge kom en laat dit in ca. 1 uur afkoelen.

3
3

Schenk in een metalen bak. Zet 5 uur in de vriezer. Roer na 2 uur elk halfuur los met een vork.

4
4
  • 1 citroen
  • 120 ml wodka

Snijd de citroen in parten. Verdeel de granita over de glazen en schenk de ijskoude wodka erover.

5
5

Steek er eventueel een extra takje rozemarijn in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.