bewaar
Komkommer-cocktail met sereh
Komkommer-cocktail met sereh
bewaar

Komkommer-cocktail met sereh

Cocktail-avond? Probeer eens wat anders en ga voor deze cocktail met flink wat pit.

10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 porties

1

komkommer

3 stengels

koelverse sereh citroengras

1

limoen

50 ml

water

1

jalapeñopeper

12

ijsblokjes

120 ml

Hooghoudt Cocos Likorette

Dit heb je nodig

  • blender

  • bolzeef

  • ijscoupes of wijnglazen

Cocktail-avond? Probeer eens wat anders en ga voor deze cocktail met flink wat pit.

Aan de slag

1

Snijd de komkommer in stukken en de sereh (citroengras) in ringen. Pers de limoen uit. Doe de komkommer, serehringen, 2 el limoensap (per 4 personen) en het water in een blender en mix tot een glad mengsel. Voeg eventueel meer water toe. Schenk het komkommermengsel door een bolzeef in een kan.

2

Snijd de bovenkant van de sereh eraf en snijd de onderkant in de lengte in kwarten. Snijd de jalapeñopeper in ringen. Verdeel de ijsblokjes over de wijnglazen en schenk de komkommercocktail erover. Schenk de cocos likorette erbij en voeg de jalapeñoringen toe. Garneer de glazen met de sereh.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Komkommer-cocktail met sereh

Cocktail-avond? Probeer eens wat anders en ga voor deze cocktail met flink wat pit.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig