To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus

Wat eten we vandaag? Een verrassend snelle lichte lasagne met tonijn.

(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Wat eten we vandaag? Een verrassend snelle lichte lasagne met tonijn. 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise) en de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  2. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de ricotta en selderij door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, 4 bladen lasagne, een laagje courgette en tuinerwten, een laagje tonijn en een laagje saus. Ga door met het maken van laagjes tot de lasagne, groenten, tonijn en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt. Bestrooi met de kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Receptkaart 2018 week 21-22

Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­la­sag­ne met groe­ne groen­ten en sel­de­rij-ri­cot­ta­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 courgette
  • 40 g selderij
  • 320 g Princes tonijnmoot in olijfolie

Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise) en de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

3
3
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 40 g bloem

Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

4
4
  • 400 ml halfvolle melk

Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.

5
5
  • 250 g ricotta

Neem de pan van het vuur. Roer de ricotta en selderij door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 450 g fijne diepvries tuinerwten

Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, 4 bladen lasagne, een laagje courgette en tuinerwten.

7
7

Ga door met een laagje tonijn en een laagje saus. Ga door met het maken van laagjes tot de lasagne, groenten, tonijn en saus op zijn.

8
8

Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt.

9
9
  • 75 g geraspte belegen kaas 30+

Bestrooi met de kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.