bewaar
Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus
Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus
bewaar

Tonijnlasagne met groene groenten en selderij-ricottasaus

Wat eten we vandaag? Een verrassend snelle lichte lasagne met tonijn.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgette

40 g

selderij

320 g

Princes tonijnstukken in zonnebloemolie

40 g

ongezouten roomboter

40 g

bloem

400 ml

halfvolle melk

250 g

ricotta

250 g

verse lasagne all’uovo

450 g

fijne diepvries tuinerwten

75 g

geraspte belegen kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Wat eten we vandaag? Een verrassend snelle lichte lasagne met tonijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise) en de selderij fijn. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

2

Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Roer de ricotta en selderij door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bedek de bodem van de ovenschaal achtereenvolgens met een laagje saus, 4 bladen lasagne, een laagje courgette en tuinerwten, een laagje tonijn en een laagje saus. Ga door met het maken van laagjes tot de lasagne, groenten, tonijn en saus op zijn. Zorg ervoor dat je met een laagje saus eindigt. Bestrooi met de kaas en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

tip

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.