Courgettelasagne
Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen.
Ingrediënten
4 personen
300 g
rundergehakt
400 g
Italiaanse roerbakgroente courgette
365 g
Knorr Wereldgerechten Italiaanse lasagne
500 ml
halfvolle melk
500 ml
water
1
courgette
100 g
geraspte jonge Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een wok of hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 min. Voeg de inhoud van de sausmix uit het pak lasagne, de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2-3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de courgette in stukken van ca. 5 cm en snijd deze overlangs in rechte plakken.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje saus. Verdeel daarover ¼ van de lasagnevellen en ¼ van de saus. Herhaal nog 3 keer en eindig met een laag saus. Verdeel de courgette over de saus en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne afgedekt met aluminiumfolie in de oven in ca. 45 min. gaar. Verwijder het folie na 30 min.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Courgettelasagne
Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen.

hoofdgerecht
null personen
484 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een wok of hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 min. Voeg de inhoud van de sausmix uit het pak lasagne, de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2-3 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de courgette in stukken van ca. 5 cm en snijd deze overlangs in rechte plakken.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje saus. Verdeel daarover ¼ van de lasagnevellen en ¼ van de saus. Herhaal nog 3 keer en eindig met een laag saus. Verdeel de courgette over de saus en bestrooi met de kaas. Bak de lasagne afgedekt met aluminiumfolie in de oven in ca. 45 min. gaar. Verwijder het folie na 30 min.
bewaartip:U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de lasagne voor serveren 45 min. in de oven op 200 °C.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g rundergehakt
400 g Italiaanse roerbakgroente courgette
365 g Knorr Wereldgerechten Italiaanse lasagne
500 ml halfvolle melk
500 ml water
1 courgette
100 g geraspte jonge Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
aluminiumfolie