bewaar
Courgettelasagne
Courgettelasagne
bewaar

Courgettelasagne

Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen.

25 min. bereiden
45 min. wachten
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rundergehakt

400 g

verse Italiaanse roerbakgroente

1 pak

maaltijd mix lasagne

800 ml

halfvolle melk

500 ml

water

1

courgette

100 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Makkelijk te maken lasagne voor op haastige, doordeweekse dagen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin. Voeg de roerbakmix toe en roerbak nog 5 min. Voeg de inhoud van de 2 zakjes sausmix uit het pak lasagne, de melk en het water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 2-3 min. op laag vuur koken.

2

Schep een laagje saus in de ovenschaal en verdeel er 4 droge lasagnevellen over. Schep hier een laagje saus op en dek af met 4 lasagnevellen. Herhaal dit tot alle lasagnevellen op zijn, eindig met een laagje saus. Snijd de courgette in stukken van ca. 5 cm en snijd deze overlangs in rechte plakken. Verdeel ze over de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Laat de lasagne afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven in 45 min. gaar worden. Verwijder het folie na 30 min.

bewaartipU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de lasagne voor serveren 45 min. in de oven op 200 °C.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.