Wit­te-cho­co­la­de-ju­bi­le­um­taart

Wat een beauty, deze taart. Het is een van de redactiefavorieten uit 35 jaar Allerhande. Vier jij het met ons mee?

  • gebak
  • 10 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Wat een beauty, deze taart. Het is een van de redactiefavorieten uit 35 jaar Allerhande. Vier jij het met ons mee? 10 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge springvorm (Ø 18 cm)
  • sateprikker
  • bakpapier
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met de mixer in 8 min. lichtgeel en schuimig. Voeg na 4 min. het vanille-aroma en lepel voor lepel de suiker toe. Zeef het bakmeel (houd een klein beetje achter om te bestuiven) en de maïzena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.
  2. Vet de springvorm in met de olie en bestuif met de rest van het bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
  3. Meng de mascarpone met de frambozenjam. Snijd de cake overlangs in 3 delen. Bestrijk 2 lagen met de frambozenmascarpone en leg op elkaar. Leg de derde laag cake er bovenop. Bestrijk de taart rondom met de witte chocoladepasta. Zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Knip een 3 en een 5 (of een ander getal dat de leeftijd van de jarige vormt) uit een stuk bakpapier en leg bovenop de taart. Rasp de witte chocolade op een grove rasp en bestrooi de taart er rondom mee. Gebruik een spatel om de zijkanten mooi bedekt te krijgen. Neem de cijfers voorzichtig weg en vul de open plekken op met de granaatappelpitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Witte-chocolade-jubileumtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-cho­co­la­de-ju­bi­le­um­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 4 middelgrote eieren

Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met de mixer in 8 min. lichtgeel en schuimig.

3
3
  • 1 tl vanillearoma
  • 150 g fijne kristalsuiker

Voeg na 4 min. het vanille-aroma en lepel voor lepel de suiker toe.

4
4
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el maizena

Zeef het bakmeel en de maïzena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.

5
5
  • ½ el zonnebloemolie
  • ½ el zelfrijzend bakmeel

Vet de springvorm in met de olie en bestuif met de rest van het bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm.

6
6

Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

7
7

Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.

8
8
  • 500 g mascarpone
  • 100 g frambozenjam

Meng de mascarpone met de frambozenjam. Snijd de cake overlangs in 3 delen. Bestrijk 2 lagen met de frambozenmascarpone en leg op elkaar.

9
9
  • 400 g witte chocoladepasta met amandelstukjes

Leg de derde laag cake er bovenop. Bestrijk de taart rondom met de witte chocoladepasta. Zet tot gebruik in de koelkast.

10
10

Knip een 3 en een 5 (of een ander getal dat de leeftijd van de jarige vormt) uit een stuk bakpapier en leg bovenop de taart.

11
11
  • 100 g witte chocolade

Rasp de witte chocolade op een grove rasp en bestrooi de taart er rondom mee. Gebruik een spatel om de zijkanten mooi bedekt te krijgen.

12
12
  • 50 g verse granaatappelpitjes

Neem de cijfers voorzichtig weg en vul de open plekken op met de granaatappelpitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.