bewaar
Chocoladekoekjes met amandelen
Chocoladekoekjes met amandelen
bewaar

Chocoladekoekjes met amandelen

Soms mag je jezelf best verwennen. Wat je dan doet? Dan maak je deze koekjes met pure chocolade!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

15 porties

75 g

geroosterde amandelen

150 g

tarwebloem

100 g

amandelmeel

½

sinaasappel

125 g

ongezouten roomboter

50 g

fijne kristalsuiker

150 g

royale chocoladevlokken

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

  • uitsteekvormpje (Ø 6 cm)

  • bakpapier

Soms mag je jezelf best verwennen. Wat je dan doet? Dan maak je deze koekjes met pure chocolade!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Hak de amandelen grof en meng met de bloem, het amandelmeel en een mespunt zout. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd 4/5 van de boter in blokjes en doe samen met de suiker, het sinaasappelrasp en 2 el -sap (bij 15 stuks) in een kom.

2

Mix 2 min. en voeg het amandel-meelmengsel toe. Mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd. Kneed het deeg kort door en meng voorzichtig de helft van de chocoladevlokken erdoor.

3

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek er met het uitsteekvormpje ca. 15 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen.

4

Verwarm ondertussen ⅔ van rest van de chocoladevlokken met de rest van de boter au bain-marie. Bestrijk een deel van de koekjes met de achterkant van een lepel helemaal met de gesmolten chocola en besprenkel de rest van de koekjes met een zigzagbeweging. Verdeel de rest van de chocoladevlokken erover en laat helemaal afkoelen (De koekjes zijn in een afgesloten trommel 1 week houdbaar.).