Li­mon­cel­low-ti­ra­mi­su

Limoncello en tiramisu: twee Italiaanse toppers in één gerecht.

(12) waardeer
italiaans nagerecht Limoncello en tiramisu: twee Italiaanse toppers in één gerecht. 6 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 whiskyglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat het mengsel afkoelen op een bord. Verkruimel ondertussen de koekjes en doe in een kom. Meng het amandelschaafsel erdoor.
  2. Splits de eieren en doe de eidooiers in een ruime kom. (De eiwitten worden niet gebruikt.) Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen boven de dooiers in de kom. Klop de eidooiers samen met de basterdsuiker met een handmixer tot een schuimig, lichtgeel mengsel. Dit duurt ca. 5 min.
  3. Doe de mascarpone met de kwark en iets meer dan de helft de limoncellow in een kom en roer los met een vork. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark. Meng de rest van de limoncellow door de lemon curd.
  4. Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de glazen. Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het lemon-curdmengsel. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Tip:

Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Daarnaast bevat dit recept alcohol, waardoor het niet geschikt is voor kinderen onder 18 jaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Limoncellow-tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­mon­cel­low-ti­ra­mi­su

1
1
  • 25 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

2
2
  • 100 g kletsmajoors

Laat het mengsel afkoelen op een bord. Verkruimel ondertussen de koekjes en doe in een kom. Meng het amandelschaafsel erdoor.

3
3
  • 3 middelgrote eieren

Splits de eieren en doe de eidooiers in een ruime kom. (De eiwitten worden niet gebruikt.)

4
4
  • 2 citroenen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen boven de dooiers in de kom.

5
5
  • 50 g witte basterdsuiker

Klop de eidooiers samen met de basterdsuiker met een handmixer tot een schuimig, lichtgeel mengsel. Dit duurt ca. 5 min.

6
6
  • 250 g mascarpone
  • 150 g volle kwark
  • 30 ml Li Limoncellow

Doe de mascarpone met de kwark en de limoncellow in een kom en roer los met een vork.

7
7

Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark.

8
8
  • 20 ml Li Limoncellow
  • 100 g lemon curd

Meng de rest van de limoncellow door de lemon curd.

9
9

Verdeel de helft van het koek-amandelmengsel over de glazen.

10
10

Verdeel daarover de helft van het citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het lemon-curdmengsel.

11
11

Maak zo nog 3 lagen met de rest van de ingrediënten. Laat minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.