Bief­stuk­sa­la­de met avo­ca­do-chi­michur­ridres­sing

De dressing van basilicum, oregano en tijm maakt deze salade van rucola en biefstuk.

(3) waardeer
hoofdgerecht De dressing van basilicum, oregano en tijm maakt deze salade van rucola en biefstuk. 2 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de halve limoen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de helft van de avocado met de chimichurrikruiden, 2½ el olie (per 2 personen), het water en een ½ tl limoensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de breedte in plakken. Snijd de ui in ringen.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak samen met de uiringen 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de peultjes 5 min. en snijd de tomaten in kwarten.
  3. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de avocado, rode ui, peultjes en tomaten erover. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Besprenkel met de dressing. Snijd de ciabattina's in plakken en serveer erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 11-12

Biefstuksalade met avocado-chimichurridressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk­sa­la­de met avo­ca­do-chi­michur­ridres­sing

1
1
  • ½ limoen
  • 1 eetrijpe avocado

Pers de limoen uit. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

2
2
  • 1 el Euroma chimichurrikruiden
  • 2½ el extra vierge olijfolie
  • 2 el water

Doe de helft van de avocado met de chimichurrikruiden, de olie, de water en een ½ tl limoensap in een hoge beker.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 rode ui

Snijd de andere helft van de avocado in de breedte in plakken. Snijd de ui in ringen.

5
5
  • 1½ el extra vierge olijfolie
  • 2 biefstukken

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak samen met de uiringen 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 200 g peultjes
  • 250 g romaatjes

Kook ondertussen de peultjes 5 min. en snijd de tomaten in kwarten.

8
8
  • 40 g jonge bladsla met rucola

Verdeel de sla over een schaal en verdeel de avocado, rode ui, peultjes en tomaten erover. Snijd de biefstuk in dunne plakjes.

9
9
  • 2 ciabattina's

Besprenkel met de dressing. Snijd de ciabattina's in plakken en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.