Brunch­bol met kip­fi­let, blauw­a­der­kaas, jam en meslcun

Maak van je lunch elke dag een feestje met deze rijkbelegde speltbroodjes.

(2) waardeer
lunch Maak van je lunch elke dag een feestje met deze rijkbelegde speltbroodjes. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de speltbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderste helften van de broodjes met de mesclun. Verdeel de plakjes kipfilet erover. Schep de fruitspread op de kipfilet en verkruimel de blauwaderkaas erover. Garneer met de kiemgroenten.

variatietip:

Petits pains spelt zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door AH Pistolets spelt (pak 4 stuks, afbak).

variatietip:

In plaats van blue stilton kun je ook geitenkaas naturel of geitenkaas met honing gebruiken.

combinatietip:

Je kunt de rest van de mesclun met een lekkere dressing als aparte salade erbij geven. Kijk in het koelvak bij de slaverrijkers voor verschillende dressings, zoals honing/ mosterd- of caesardressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 640 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Brunchbol met kipfilet, blauwaderkaas, jam en meslcun

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brunch­bol met kip­fi­let, blauw­a­der­kaas, jam en meslcun

1
1
  • 4 AH Liefde & Passie petits pains spelt

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de speltbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 50 g mesclunsalade

Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderste helften van de broodjes met de mesclun.

3
3
  • 100 g kipfiletplakjes
  • 2 el fruitspread abrikoos
  • 50 g blue stilton 50+ blauwaderkaas
  • 30 g milde kiemgroente

Verdeel de plakjes kipfilet erover. Schep de fruitspread op de kipfilet en verkruimel de blauwaderkaas erover. Garneer met de kiemgroenten.

variatietip:

Petits pains spelt zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door AH Pistolets spelt (pak 4 stuks, afbak).

variatietip:

In plaats van blue stilton kun je ook geitenkaas naturel of geitenkaas met honing gebruiken.

combinatietip:

Je kunt de rest van de mesclun met een lekkere dressing als aparte salade erbij geven. Kijk in het koelvak bij de slaverrijkers voor verschillende dressings, zoals honing/ mosterd- of caesardressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.