Snel­le ra­ta­touil­le met bo­nen

Een éénpans-hoofdgerecht. Makkelijk en o zo lekker.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een éénpans-hoofdgerecht. Makkelijk en o zo lekker. 4 personen
5 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de krieltjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de krieltjes en Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten elk in 6 parten en snijd de bladselderij fijn. Voeg de tomaten, gegrilde groenten, bonenschotel en het warme water toe aan de aardappelen en schep goed om. Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de ratatouille over de diepe borden en bestrooi met de selderij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 07-08

Snelle ratatouille met bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ra­ta­touil­le met bo­nen

1
1
  • 800 g verse krieltjes
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden

Halveer de krieltjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de krieltjes en Provençaalse kruiden 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 500 g trostomaten
  • 10 g bladselderij

Snijd ondertussen de tomaten elk in 6 parten en snijd de bladselderij fijn.

3
3
  • 450 g diepvries gegrilde groenten
  • 500 g HAK bonenschotel
  • 150 ml warm water

Voeg de tomaten, gegrilde groenten, bonenschotel en het warme water toe aan de aardappelen en schep goed om.

4
4

Laat met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel de ratatouille over diepe borden en bestrooi met de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.