An­dij­vie­muf­fins met fe­ta en soep­bal­le­tjes

Andijvie kun je ook eten als... muffin! Wedden dat iedereen daar vrolijk van wordt?

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(4) waardeer
hollands borrelhapje Andijvie kun je ook eten als... muffin! Wedden dat iedereen daar vrolijk van wordt? 12 stuks
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Splits de eieren en klop het eiwit heel stijf met een handmixer. Snijd de feta in blokjes van 3 mm. Voeg de laatste minuut de andijvie toe aan de aardappelen. Giet af. Voeg de mosterd en boter toe en stamp met de pureestamper tot een stamppot. Roer de feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eidooiers door de stamppot en spatel daarna het stijve eiwit er snel en luchtig door (je mag nog eiwitdeeltjes zien).
  3. Doe de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Verdeel de stamppot over de vormpjes en laat in ca. 20 min. gaar worden in de oven. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in 8 min. bruin en gaar. Neem de muffins uit de oven en garneer met de balletjes.
video

Muf­fins van an­dij­vie

leuk & snel - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018 , Receptkaart 2018 week 07-08

Andijviemuffins met feta en soepballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­muf­fins met fe­ta en soep­bal­le­tjes

1
1
  • 1 kg stamppotaardappelen

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g feta

Splits de eieren en klop het eiwit heel stijf met een handmixer. Snijd de feta in blokjes van 3 mm.

4
4
  • 400 g fijngesneden andijvie
  • 1 el dijonmosterd
  • 25 g ongezouten roomboter

Voeg de laatste minuut de andijvie toe aan de aardappelen. Giet af. Voeg de mosterd en boter toe en stamp met de pureestamper tot een stamppot.

5
5

Roer de feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Roer de eidooiers door de stamppot en spatel daarna het stijve eiwit er snel en luchtig door (je mag nog eiwitdeeltjes zien).

7
7

Doe de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Verdeel de stamppot over de vormpjes en laat in ca. 20 min. gaar worden in de oven.

8
8
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 275 g biologische rundersoepballetjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in 8 min. bruin en gaar. Neem de muffins uit de oven en garneer met de balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.