Zuurkoolplaattaart met worst
Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg.
370 kcal
20 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal porties
260 g
125 ml
200 g
250 g
1 tl
100 ml
450 g
1
Dit heb je nodig
spuitzak
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 week 07-08 - 2018 week 07-08
februari 2018 - februari 2018
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.
Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.
- combinatietip Lekker met een rijkgevulde groene salade.
Zuurkoolplaattaart met worst
Instructievideo - 00:27 min.
Zuurkoolplaattaart met worst
Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg.

bijgerecht
10 porties
370 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.
Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.
combinatietip: Lekker met een rijkgevulde groene salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
260 g vers flammkuchendeeg
125 ml crème fraîche
200 g geraspte emmentaler 45+
250 g zak gekookte wijnzuurkool met spek
1 tl Verstegen karwijzaad
100 ml halfvolle melk
450 g verse aardappelpuree met boter
1 Veluwse rookworst fijn
Dit heb je nodig
spuitzak




