Zuur­kool­plaat­taart met worst

Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg.

  • bijgerecht
  • 10 stuks
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(3) waardeer
hollands bijgerecht Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg. 10 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • spuitzak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.
  2. Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met een rijkgevulde groene salade.

video

Plaat­taart van zuur­kool met worst

leuk & snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018 , Receptkaart 2018 week 07-08

Zuurkoolplaattaart met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­plaat­taart met worst

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 260 g vers flammkuchendeeg

Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog.

3
3
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte emmentaler 45+
  • 250 g zak gekookte wijnzuurkool met spek

Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de kaas. Verdeel de zuurkool erover.

4
4
  • 100 g geraspte emmentaler 45+
  • 1 tl Verstegen karwijzaad
  • 100 ml halfvolle melk
  • 450 g verse aardappelpuree met boter
  • 1 Veluwse rookworst fijn

Meng de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik.

5
5

Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool.

6
6

Bak de plaattaart ca. 25 min. in het midden van de oven.

combinatietip:

Lekker met een rijkgevulde groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.