Huts­pot­wa­fels

Gaat de stamppot een beetje vervelen? Dan maken we er toch gewoon wafels van.

  • bijgerecht
  • 10 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(4) waardeer
bijgerecht Gaat de stamppot een beetje vervelen? Dan maken we er toch gewoon wafels van. 10 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • wafelijzer
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in kokend water met het zout in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de hutspotgroente toe en kook de laatste 5 min. mee. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Laat 30 min. afkoelen.
  2. Voeg de melk, eieren, kaas, bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe. Meng goed. Breng het hutspotmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm het wafelijzer. Vet beide kanten van het ijzer met behulp van het bakkwastje in met de olie. Schep 2 el van het hutspotmengsel in het ijzer en bak de wafels in 3-4 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het mengsel.

combinatietip:

Lekker met een gehaktbal of spiegelei.

video

Huts­pot­wa­fels

leuk & snel - 00:25 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018 , Receptkaart 2018 week 07-08

Hutspotwafels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Huts­pot­wa­fels

1
1
  • 600 g koelverse stamppotaardappelen
  • 1 tl zout
  • 200 g verse fijngesneden hutspot

Kook de aardappelen in kokend water met het zout in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de hutspotgroente toe en kook de laatste 5 min. mee.

2
2

Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Laat 30 min. afkoelen.

3
3
  • 75 ml halfvolle melk
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g geraspte belegen geitenkaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g zelfrijzend bakmeel

Voeg de melk, eieren, kaas, bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe. Meng goed. Breng het hutspotmengsel op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verwarm het wafelijzer. Vet beide kanten van het ijzer met behulp van het bakkwastje in met de olie.

5
5

Schep 2 el van het hutspotmengsel in het ijzer en bak de wafels in 3-4 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het mengsel.

combinatietip:

Lekker met een gehaktbal of spiegelei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.