bewaar
Hutspotwafels
Hutspotwafels
bewaar

Hutspotwafels

Gaat de stamppot een beetje vervelen? Dan maken we er toch gewoon wafels van.

25 min. bereiden
30 min. wachten
7waarderingen

Ingrediënten

600 g

koelverse stamppotaardappelen

1 tl

zout

200 g

verse fijngesneden hutspot

75 ml

halfvolle melk

2

middelgrote eieren

100 g

geraspte belegen geitenkaas

1 tl

bakpoeder

50 g

zelfrijzend bakmeel

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • wafelijzer

  • bakkwastje

Gaat de stamppot een beetje vervelen? Dan maken we er toch gewoon wafels van.

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in kokend water met het zout in 15 min. gaar. Voeg na 10 min. de hutspotgroente toe en kook de laatste 5 min. mee. Giet af en stamp fijn met de pureestamper. Laat 30 min. afkoelen.

2

Voeg de melk, eieren, kaas, bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe. Meng goed. Breng het hutspotmengsel op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm het wafelijzer. Vet beide kanten van het ijzer met behulp van het bakkwastje in met de olie. Schep 2 el van het hutspotmengsel in het ijzer en bak de wafels in 3-4 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het mengsel.

tip

combinatietip Lekker met een gehaktbal of spiegelei.

Hutspotwafels

Instructievideo - 00:25 min.