bewaar
Pompoenpannenkoekjes
Pompoenpannenkoekjes
bewaar

Pompoenpannenkoekjes

Dat de Antillianen zich wel raad weten met ontbijtjes én pannenkoeken, bewijzen deze pompoenpannenkoekjes. Had je deze combi maar eerder ontdekt!

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

koelverse pompoenstukjes

2

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

200 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

zout

1 el

kristalsuiker

3 el

rozijnen

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Dat de Antillianen zich wel raad weten met ontbijtjes én pannenkoeken, bewijzen deze pompoenpannenkoekjes. Had je deze combi maar eerder ontdekt!

Aan de slag

1

Kook de pompoenstukjes in weinig water in ca. 15 min. gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

2

Klop de eieren los en roer met de melk door de pompoenpuree.

3

Roer het zelfrijzend bakmeel, zout, de suiker en rozijnen door elkaar en roer daar het pompoenmengsel door.

4

Verhit ¼ van de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pannenkoeken 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pannenkoekjes.

combinatietipLekker met honing.

Pompoenpannenkoekjes

Dat de Antillianen zich wel raad weten met ontbijtjes én pannenkoeken, bewijzen deze pompoenpannenkoekjes. Had je deze combi maar eerder ontdekt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig