bewaar
Krokante kaas-uienringen
Krokante kaas-uienringen
bewaar

Krokante kaas-uienringen

Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag.

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

mayonaise

30 g

grove mosterd

½

citroen

3

zoete uien

200 g

geraspte oude kaas

160 g

tarwebloem

40 g

maizena

½ tl

cayennepeper

100 ml

koolzuurhoudend water

200 ml

Texels Skuumkoppe

2 liter

zonnebloemolie

Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag.

Aan de slag

1

Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snijd ze in ringen van 1½ cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door.

2

Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij.

tip

combinatietipNatuurlijk lekker met een glas Texels Skuumkoppe.