Krokante kaas-uienringen
Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag.
875 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
200 g
30 g
½
3
200 g
160 g
40 g
½ tl
100 ml
200 ml
2 l
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 02 - Pieper & Co.
Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snijd ze in ringen van 1½ cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door.
Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij.
- combinatietipNatuurlijk lekker met een glas Texels Skuumkoppe.
Krokante kaas-uienringen
Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag.

4 personen
875 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snijd ze in ringen van 1½ cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door.
Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij.
combinatietip:Natuurlijk lekker met een glas Texels Skuumkoppe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g mayonaise
30 g grove mosterd
½ citroen
3 zoete uien
200 g geraspte oude kaas
160 g tarwebloem
40 g maizena
½ tl cayennepeper
100 ml koolzuurhoudend water
200 ml Texels Skuumkoppe
2 l zonnebloemolie




