Kro­kan­te kaas-ui­en­rin­gen

Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag.

(6) waardeer
borrelhapje Bij een goed glas bier hoort natuurlijk een goede snack van bierbeslag. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus. Pel de zoete uien en snijd ze in ringen van 1½ cm dik. Haal de ringen los van elkaar. Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel zout in een kom. Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen in delen door het beslag. Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij.

combinatietip:

Natuurlijk lekker met een glas Texels Skuumkoppe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 68 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Krokante kaas-uienringen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te kaas-ui­en­rin­gen

1
1
  • 200 g mayonaise
  • 30 g grove mosterd
  • ½ citroen

Meng voor de dipsaus de mayonaise en mosterd in een kom. Pers de citroen uit en voeg sap naar smaak toe aan de dipsaus.

2
2
  • 3 zoete uien

Pel de zoete uien en snijd ze in ringen van 1½ cm dik. Haal de ringen los van elkaar.

3
3
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 160 g tarwebloem
  • 40 g maizena
  • ½ tl cayennepeper

Meng de geraspte kaas, bloem, maizena, cayennepeper en eventueel zout in een kom.

4
4
  • 100 ml koolzuurhoudend water
  • 200 ml Texels Skuumkoppe

Roer er vervolgens met een garde langzaam het mineraalwater en bier door.

5
5
  • 2 liter zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan tot 180 °C. Haal de uienringen in delen door het beslag.

6
6

Frituur de ringen in 5-6 porties in ca. 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

7
7

Serveer de gefrituurde kaas-uienringen op een platte schaal met de dipsaus er apart bij.

combinatietip:

Natuurlijk lekker met een glas Texels Skuumkoppe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.