Krui­mi­ge oven­scho­tel met ge­hakt, ui en bo­nen

Wie wordt er nou niet heel blij van een warme ovenschotel op een koude winterdag?

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 745 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(4) waardeer
hoofdgerecht Wie wordt er nou niet heel blij van een warme ovenschotel op een koude winterdag? 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper
  • ovenschaal (20 x 30)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in een pan water in 6 min. beetgaar. Giet af.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit ¼ van de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 4 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de selderij fijn en de kaas in blokjes van een ½ cm. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter fijn met de pureestamper. Voeg het kookvocht toe om het smeuïger te maken. Meng de selderij en kaas door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Fries gekruid gehakt is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook half-om-halfgehakt gebruiken, dat je op smaak brengt met 1 tl gemalen kruidnagel, peper en zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Kruimige ovenschotel met gehakt, ui en bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­mi­ge oven­scho­tel met ge­hakt, ui en bo­nen

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 600 g verse sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in een pan water in 6 min. beetgaar. Giet af.

3
3
  • 3 rode uien
  • 10 g roomboter

Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 500 g Fries ge­kruid ge­hakt half-om half

Voeg het gehakt toe en bak 4 min. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 20 g verse selderij
  • 100 g Friese nagelkaas

Snijd ondertussen de selderij fijn en de kaas in blokjes van een ½ cm. Giet de aardappelen af, en vang 100 ml kookvocht op.

6
6
  • 30 g roomboter

Stamp de aardappelen met de rest van de boter fijn met de pureestamper. Voeg het kookvocht toe om het smeuïger te maken.

7
7

Meng de selderij en kaas door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Fries gekruid gehakt is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook half-om-halfgehakt gebruiken, dat je op smaak brengt met 1 tl gemalen kruidnagel, peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.