bewaar
Vegaburger met aardappel en wortelsalade
Vegaburger met aardappel en wortelsalade
bewaar

Vegaburger met aardappel en wortelsalade

De paprikaspread geeft de burgers een spicy touch.

30 min. bereiden
8 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

kampioentjes (afbakbroodjes)

500 g

iets kruimige aardappelen

1½ el

(olijf)olie

½ tl

cajunkruiden

1

winterpeen

3

snoepkomkommers

½

limoen

100 g

ijsbergsla

2

verse vegaburgers

75 g

ajvar

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • dunschiller

  • grillpan

De paprikaspread geeft de burgers een spicy touch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.

3

Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in blokjes van 1½ cm en kook ze 7 min. Giet af en laat goed uitlekken.

4

Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappel met de cajunkruiden in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5

Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen met een grove rasp. Was de komkommers en snijd in schuine dunne plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp met ½ el limoensap, de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng met de peen, komkommer en de helft van de ijsbergsla.

6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig.

7

Snijd de broodjes doormidden. Besmeer de onderste helften met de ajvar. Verdeel eerst de rest van de ijsbergsla en dan de burgers erover. Serveer de aardappel, salade en rest van de ajvar erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.