Ve­ga­bur­ger met aard­ap­pel en wor­tel­sa­la­de

De paprikaspread geeft de burgers een spicy touch.

(2) waardeer
hoofdgerecht De paprikaspread geeft de burgers een spicy touch. 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grove rasp
  • dunschiller
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  3. Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in blokjes van 1½ cm en kook ze 7 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappel met de cajunkruiden in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  5. Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en rasp de peen met een grove rasp. Was de komkommers en snijd in schuine dunne plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp met ½ el limoensap, de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing. Meng met de peen, komkommer en de helft van de ijsbergsla.
  6. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig.
  7. Snijd de broodjes doormidden. Besmeer de onderste helften met de ajvar. Verdeel eerst de rest van de ijsbergsla en dan de burgers erover. Serveer de aardappel, salade en rest van de ajvar erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 93 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 5 2018

Vegaburger met aardappel en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­bur­ger met aard­ap­pel en wor­tel­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 kampioentjes

Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.

3
3
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Boen de aardappelen schoon, snijd ze ongeschild in blokjes van 1½ cm en kook deze 7 min. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • ½ tl cajunkruiden

Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappel met de cajunkruiden in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 1 winterpeen
  • 3 snoepkomkommers

Schil ondertussen de winterpeen met de dunschiller en rasp de peen met de grove rasp. Was de komkommers en snijd in schuine dunne plakjes.

6
6
  • ½ limoen
  • ½ el (olijf)olie

Rasp per 2 personen de groene schil van een halve limoen en pers de halve vrucht uit. Meng het limoenrasp met een ½ el limoensap, de rest van de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.

7
7
  • 100 g ijsbergsla

Meng met de peen, komkommer en de ijsbergsla.

8
8
  • 2 verse vegaburgers

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig.

9
9
  • 75 g ajvar

Snijd de broodjes doormidden. Besmeer de onderste helften met de ajvar. Verdeel eerst de rest van de ijsbergsla en dan de burgers erover.

10
10

Serveer de aardappel, salade en rest van de ajvar erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.