bewaar
Winterse pompoenquiche
Winterse pompoenquiche
bewaar

Winterse pompoenquiche

Lekkers uit de oven.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

400 g

kastanjechampignon

1 el

traditionele olijfolie

250 g

magere spekreepjes

3

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

4 tl

gedroogde tijm

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

270 g

rol vers bladerdeeg

400 g

koelverse pompoenstukjes

60 g

balsamicovinaigrette

150 g

slamelange rode biet

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Lekkers uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit in een koekenpan de olie en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur.

3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4

Klop ondertussen de eieren los in een kom met de melk, gedroogde tijm en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Rol het bladerdeeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar onderen in de ovenschaal. Verdeel de pompoenstukjes, het ui-champignonmengsel en de spekjes erover. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.

6

Bak de quiche in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Meng de vinaigrette vlak voor het serveren met de slamelange en serveer bij de quiche.

tip

algemeen Dit is een Allerhande Box gerecht.