Win­ter­se pom­poen­qui­che

Lekkers uit de oven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(7) waardeer
hoofdgerecht Lekkers uit de oven. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit in een koekenpan de olie en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Klop ondertussen de eieren los in een kom met de melk, gedroogde tijm en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rol het bladerdeeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar onderen in de ovenschaal. Verdeel de pompoenstukjes, het ui-champignonmengsel en de spekjes erover. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de kaas.
  6. Bak de quiche in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Meng de vinaigrette vlak voor het serveren met de slamelange en serveer bij de quiche.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 3 2018

Winterse pompoenquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se pom­poen­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 uien
  • 400 g kastanjechampignons

Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maak de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en champignons 10 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 250 g magere spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 4 tl gedroogde tijm
  • 100 g geraspte kaas voor ovengratin

Klop ondertussen de eieren los in een kom met de melk, gedroogde tijm en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 270 g rollen vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit met behulp van het bakpapier en leg het met het bakpapier naar onderen in de ovenschaal.

7
7
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 50 g geraspte kaas voor ovengratin

Verdeel de pompoenstukjes, het ui-champignonmengsel en de spekjes erover. Verdeel het eimengsel erover en bestrooi met de kaas.

8
8

Bak de quiche in ca. 45 min. onder in de oven gaar. Dek de taart af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

9
9
  • 60 g balsamicovinaigrette
  • 150 g slamelange rode biet

Meng de vinaigrette vlak voor het serveren met de slamelange en serveer bij de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.