Var­kensoes­ter met wor­tels en sal­sa ver­de

Een van de beste stukken van het varken.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een van de beste stukken van het varken. 2 personen
5 2

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • bakpapier
  • grillpan
  • keukenpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de wortels en schil ze met de dunschiller. Meng met de knoflook, het venkelzaad, 1 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte. Doe, als het water kookt, de ongeschilde krieltjes in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 12 min. gaar.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensoesters droog met wat keukenpapier. Bestrijk het vlees met 0,5 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Maak ondertussen voor de salsa verde de sjalot schoon en snijd grof. Snijd de peterselie grof en doe samen met de sjalot en 1 el olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Meng de kappertjes erdoor.
  5. Giet de krieltjes af en verdeel samen met de varkensoesters en wortels over de borden. Serveer de salsa verde erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 1 2018

Varkensoester met wortels en salsa verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kensoes­ter met wor­tels en sal­sa ver­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 600 g regenboog wortelmix
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 el (olijf)olie

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de wortels en schil ze met de dunschiller. Meng met de knoflook, het venkelzaad, de olie, peper en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

4
4
  • 500 g krieltjes

Breng een ruime pan water aan de kook. Boen de krieltjes schoon en halveer in de lengte.

5
5

Doe, als het water kookt, de ongeschilde krieltjes in de pan, breng opnieuw aan de kook en kook in 12 min. gaar.

6
6
  • 250 g varkensoesters
  • ½ el (olijf)olie

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensoesters droog met wat keukenpapier. Bestrijk het vlees met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Gril in ca. 8-10 min. gaar. Keer halverwege.

8
8
  • 1 sjalot
  • 10 g verse peterselie
  • 1 el (olijf)olie

Maak ondertussen voor de salsa verde de sjalot schoon en snijd grof. Snijd de peterselie grof en doe samen met de sjalot en de rest van de olie in een hoge beker.

9
9
  • 2 el kappertjes

Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Meng de kappertjes erdoor.

10
10

Giet de krieltjes af en verdeel samen met de varkensoesters en wortels over de borden. Serveer de salsa verde erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.