Ve­gan crè­me brûlée

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

(0) waardeer
nagerecht Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)
  • crème-brûléebrander

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes. Breng de kokosmelk, amandelmelk, de helft van de rietsuiker, agar agar, het vanillestokje en de -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de crėme met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker gelijkmatig met een brander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Vegan crème brûlée

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan crè­me brûlée

1
1
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes.

2
2
  • 200 ml AH Kokosmelk
  • 400 ml amandelmelk ongezoet
  • 2 el rietsuiker
  • 2½ g agaragar

Breng de kokosmelk, amandelmelk, de rietsuiker, agar agar, het vanillestokje en de -merg al roerend aan de kook.

3
3

Haal van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje.

4
4

Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

5
5
  • 2 el rietsuiker

Bestrooi de crėme met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker gelijkmatig met een brander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.