bewaar
Vegan crème brûlée
Vegan crème brûlée
bewaar

Vegan crème brûlée

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

20 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

200 ml

AH Biologisch kokosmelk in pakje

400 ml

amandelmelk ongezoet

6 el

rietsuiker

2 g

agaragar

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)

  • crème-brûléebrander

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes.

2

Breng de kokosmelk, amandelmelk, ⅓ van de rietsuiker, agar agar, het vanillestokje en de -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt.

3

Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 uur in de koelkast. Bestrooi de crėme met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker gelijkmatig met een brander.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan crème brûlée

Goed nieuws: je favoriete dessert is er nu ook in een vegan-variant!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig