Kwarkmuf­fins met ha­ver­mout

Met kwark en havermout, maar ook met honing en blauwe bessen. Een traktatie bij de koffie of thee.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Met kwark en havermout, maar ook met honing en blauwe bessen. Een traktatie bij de koffie of thee. 12 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • 2 muffinvormen met 6 holletjes (of 1 vorm met 12)
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Doe samen met het bakmeel, de bakpoeder en het zout in een kom. Klop de eieren los met de kwark en meng met de honing en olie. Spatel door het havermoutmengsel. Spatel de blauwe bessen erdoor.
  2. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 01-02

Kwarkmuffins met havermout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kwarkmuf­fins met ha­ver­mout

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g havermout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

Maal de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Doe samen met het bakmeel, de bakpoeder en het zout in een kom.

3
3
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 g Kvarg perzik passievrucht
  • 100 ml vloeibare honing
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 250 g verse blauwe bessen

Klop de eieren los met de kwark en meng met de honing en olie. Spatel door het havermoutmengsel. Spatel de blauwe bessen erdoor.

4
4

Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover.

5
5

Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.

6
6

Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.