bewaar
Snelle pangranola met yoghurt & sinaasappelpartjes
Snelle pangranola met yoghurt & sinaasappelpartjes
bewaar

Snelle pangranola met yoghurt & sinaasappelpartjes

Deze granola maak je zonder de oven te gebruiken.

15 min. bereiden
15 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

½ el

arachideolie

75 g

grove havermoutvlokken

40 g

ongebrande hazelnoten

1 tl

koek- en speculaaskruiden

40 g

AH verrijker gojibes, moerbei en pitten

1

sinaasappel

250 ml

Griekse yoghurt 0%

Deze granola maak je zonder de oven te gebruiken.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de havermoutvlokken 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Hak ondertussen de hazelnoten grof en voeg samen met de koek- en speculaaskruiden toe aan de havermoutvlokken. Rooster 5 min. mee.

2

Laat de granola op een bord in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gojibes, moerbei en pitten erdoor.

3

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de griekse yoghurt over kommen, verdeel de sinaasappelpartjes en de helft van de granola erover.

tip

bewaartipBewaar de rest van de granola maximaal 7 dagen in een goed afgesloten pot.

dieettipDe AH verrijker gojibes, moerbei en pitten is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.