Groen­teo­me­let met ge­gril­de ma­kreel

Een heerlijke variatie op de gewone omelet.

(0) waardeer
hoofdgerecht Een heerlijke variatie op de gewone omelet. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de roerbakgroente met het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur. Klop ondertussen de eieren los en laat de gegrilde makreel uitlekken.
  2. Schenk het eimengsel over de groenten, roer door en verdeel gelijkmatig over de pan. Bestrooi met de kaas en verdeel de gegrilde makreel in stukken erover. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in 10 min. garen.
  3. Serveer de sneetjes brood met de rucola bij de omelet.

combinatietip:

Houd je van pittig? Kies dan Rio Mare Gegrilde makreel lets pikant (met chilipepers), blikje 120 g.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Groenteomelet met gegrilde makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­teo­me­let met ge­gril­de ma­kreel

1
1
  • 15 g ongezouten boter
  • 380 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
  • 1 tl venkelzaad

Verhit de boter in een koekenpan en bak de roerbakgroente met het venkelzaad 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 blik gegrilde makreelfilets in olijfolie

Klop ondertussen de eieren los en laat de gegrilde makreel uitlekken.

3
3

Schenk het eimengsel over de groenten, roer door en verdeel gelijkmatig over de pan.

4
4
  • 30 g Parmigiano Reggiano

Bestrooi met de kaas en verdeel de gegrilde makreel in stukken erover. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in 10 min. garen.

5
5
  • 4 sneetjes zuurdesembrood San Francisco
  • 40 g rucola

Serveer de sneetjes brood met de rucola bij de omelet.

combinatietip:

Houd je van pittig? Kies dan Rio Mare Gegrilde makreel lets pikant (met chilipepers), blikje 120 g.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.